Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad med linser, spenat och strimlat naanbröd

Med kokta linser och färdigt naanbröd snor du snabbt ihop den här spännande salladen. Mixade cashew­ nötter, mango chutney och lime blir till en solgul dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur chilin. Skär chili och salladslök i tunna skivor. Grovhacka tomaten. Fräs senapsfrön och spiskummin i olja i en stekpanna någon minut. Tillsätt salladslöken och hälften av chilin. 
  2. Häll av och skölj linserna. Tillsätt linser, tomat, vinäger, salt och peppar. Rör då och då under 3–4 minuters stekning. Ta från värmen.
  3. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen. 
  4. Grovhacka korianderstjälkarna.
  5. Mixa stjälkarna med citronjuice, yoghurt, cashewnötter, mango chutney och gurkmeja slätt med stavmixer eller i en blender.
  6. Lägg upp spenaten på ett fat och strö över linsfräset. Skala moroten och skär morot och gurka i breda strimlor med en potatisskalare över spenaten. 
  7. Skär naanbröden i strimlor. Fördela bröd, resten av chilin och smulad fetaost över salladen. Skeda över dressingen och garnera med koriander och citronklyftor.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet och använd laktosfri yoghurt. Använd grekisk originalfeta eller laktosfrisalladsost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera att brödet är mjölkfritt och ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ. Ersätt fetaost med tofu. 

Tips

Servera gärna salladen med stekt kyckling till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta linser (à 380 g)
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 salladslökar
  • 1 tomat
  • 1 1/2 tsk senapsfrön
  • 1/2 tsk hel eller malen spiskummin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 förp naanbröd (à 260 g)
  • 1 kruka koriander
  • 2 citroner
  • 4 msk naturell yoghurt
  • 1 1/2 msk cashewnötter
  • 1 1/2 msk mango chutney
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • 1 morot
  • 1/2 gurka
  • 50 g fetaost
  • olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1407 kJ / 336 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept