Sallad med linser, spenat och strimlat naanbröd

10
1
Sallad med linser, spenat och strimlat naanbröd

Med kokta linser och färdigt naanbröd snor du snabbt ihop den här spännande salladen. Mixade cashew­ nötter, mango chutney och lime blir till en solgul dressing.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Sallad med linser, spenat och strimlat naanbröd

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta linser (à 380 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 salladslökar
1 tomat
1 1/2 tsk senapsfrön
1/2 tsk hel eller malen spiskummin
2 msk rödvinsvinäger
1 förp naanbröd (à 260 g)
1 kruka koriander
2 citroner
4 msk naturell yoghurt
1 1/2 msk cashewnötter
1 1/2 msk mango chutney
1 tsk gurkmeja
2 påsar babyspenat (à 65 g)
1 morot
1/2 gurka
50 g fetaost
olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet och använd laktosfri yoghurt. Använd grekisk originalfeta eller laktosfrisalladsost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera att brödet är mjölkfritt och ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ. Ersätt fetaost med tofu. 

Gör så här

Tips

Servera gärna salladen med stekt kyckling till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Hedvig

2014-09-08

Mycket gott, bra smak och trevligt upplägg. Hade ugnsstekta kycklingfiléer till.

Näringsvärde per portion

Energi 1407 KJ / 336 kCal
Fett 13 g
Salt 293 g
Kolhydrater 35 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden