Sallad med linser, spenat och strimlat naanbröd
Med kokta linser och färdigt naanbröd snor du snabbt ihop den här spännande salladen. Mixade cashew nötter, mango chutney och lime blir till en solgul dressing.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta linser (à 380 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 salladslökar
1 tomat
1 1/2 tsk senapsfrön
1/2 tsk hel eller malen spiskummin
2 msk rödvinsvinäger
1 förp naanbröd (à 260 g)
1 kruka koriander
2 citroner
4 msk naturell yoghurt
1 1/2 msk cashewnötter
1 1/2 msk mango chutney
1 tsk gurkmeja
2 påsar babyspenat (à 65 g)
1 morot
1/2 gurka
50 g fetaost
olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1407 KJ / 336 kCal
Fett13 g
Salt2.93 g
Kolhydrater35 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett smakrikt recept som passar till det mesta.
Alice
2023-04-14Mycket gott, bra smak och trevligt upplägg. Hade ugnsstekta kycklingfiléer till.
Hedvig
2014-09-08