Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)

106
15
Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)

Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar. Servera dina kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter och het yoghurtsås. En lysande middag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)

Ingredienser

4 portioner
1 kg
frysta eller färska kycklingklubbor
2 1/2 msk
soja
1 msk
ketchup
1 tsk
rosmarin
1 tsk
oregano
1 msk
rapsolja
1/2 tsk
nymalen svartpeppar
1
vitlöksklyfta
3 msk
smör
1 dl
vatten

Till servering

rostade rotfrukter
het yoghurtsås

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

106

Kommentarer

Ann charlotte

2020-12-03

Är ugnstempen angiven för konventionell ugn eller för varmluft?

Redaktionen ICAse

2020-12-04

Hej Ann Charlotte! Alla våra recept är för "vanlig" ugn med över- och undervärme om inget annat anges. Hälsningar Ulrika

Jenny

2020-11-24

Ska det vara japansk eller kinesisk soja?

Per erik

2020-11-10

Gnugga in kycklingklubborna 4st, med olja och sambal oelek förstek sått ugnen på 120˚ baka ca 45 min eller temp vid benet 82˚

Näringsvärde per portion

Energi 2566 KJ / 613 kCal
Fett 46 g
Salt 2.38 g
Kolhydrater 2 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept