Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar. Servera gärna kycklingklubborna med ugnsrostade rotfrukter och het yoghurtsås. En lysande middag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag lägger alltid i lite äppleklyftor och bitar av rödkål eller vitkål i samma panna som kycklingbitarna. Då får man en jättegod vegetarisk rätt, med god smak från kycklingen, att servera till eventuella veganer vid bordet.
Nils erik
2023-09-21Detta ska inte komma upp när man söker lax.
Marianne
2023-08-19Tack Marianne för din kommentar! Jag tar frågan vidare till vår IT avdelning. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-24Super gott + ungarna älska det. Nu tänkte jag göra med utan ben. 4 -5 st räcker det att dra av 10 min på tillagningstiden? Eller hjälp mej snäll, hur ska jag göra? Tacksam för svar. B-M
Britt-marie
2023-07-31Hej Britt-Marie! Ursäkta sent svar. Om du först bryner kycklinglårfiléerna så räcker det nog med att de går i ugnen ca 10 minuter eller tills de har en innertemperatur på 72°C. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-24