Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)
.jpg)
Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar. Servera gärna kycklingklubborna med ugnsrostade rotfrukter och het yoghurtsås. En lysande middag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
.jpg)
Gör så här
00:45:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 613 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
39 stSkippar ketchup och soya.Citron,vitlök,franska örter,hyvlat smör och lite vatten + ett par korn strösocker över skinnet,värmer ugnen till det högsta,in med kycklingen och vrider ner till 175.De sista 10-15 min vrider jag på grillen på 225 grader.Silar av spadet och blandar i lite syrad grädde och lite kycklingfond.Serverar antingen matvete,havreris ,potatisgratäng eller risoni och en enkel grön sallad till.Håller inte på med någon termometer,använder provsticka ,det funkar bra.Fast de som känner sig osäkra kanske vill använda det,.
Lisbeth
Lägre värme, max 200 grader och längre tid. Inte under en timme.
Marcus
30 minuter räcker inte för klubbor tagna direkt ur kylen, dvs icke-frysta färskvaror. Efter 42 min i 225 grader med termometern instucken till benet rann det röd köttsaft när man skar i köttet. Sätt gärna i mer än en termometer för bättre koll. Nu får jag köra dem i mikron före servering.
Rolf
Sååå jäkla gott,hade ingen rapsolja hemma så tog olivolja istället annars följde receptet till punkt och pricka. Kommer absolut att göra detta flera ggr. Tack 🤗
Ann-christine
Blev riktigt grymt gott, tog dock salvia då jag inte hade rosmarin, gjorde sås med cremefraiche och grädde och sky superbt. Varning - däremot att det sprätter otroligt mycket i ugnen. Använd lock eller något annat rekommenderar jag. Använde min nya spis/ugn för tredje gången och det såg ut som den inte var rengjort på flera år efter den här kycklingen i ugn! Blev storstädning av nya ugnen så tyvärr kommer jag nog inte göra detta goda recept igen.
Eva
Riktigt gott! Gjorde sås av skyn och den blev så bra. Behövde inte krydda mycket extra, mycket smakrik sky.
Ingela
Enligt näringsvärde per portion skulle denna rätt innehålla 46 g fett vilket innebär 67 E% fett (46 g fett x 9 kcal = 414 kcal. Av totalt antal kalorier 613 blir 414 då 67, 5. Verkar helt orimligt?
Joakim
Hej Joakim! Näringsvärdet stämmer men det är beräknat utan tillbehör så det är endast kycklingklubborna med kryddning. Så om du vill ha hela måltiden så får du gå in på de andra länkade recepten och summera ihop dessa. Vänliga hälningar Tove
ICA-köket
Mina kräsna barn gillade verkligen det här! Lätt och det blir saftigt.
Sara
Älskar detta grundrecept! Samt begreppet generellt. Rätter blir oftast så onödigt komplicerade så fort någon kock sätter sitt namn på det. Grundrecept ger en hobby-kock mod att testa något nytt och öppnar upp för mer nästa gång man lagar samma rätt. Eller så håller man det enkelt och lägger till sitt namn när någon frågar om receptet 😂😂
Valentin
Jag lägger alltid i lite äppleklyftor och bitar av rödkål eller vitkål i samma panna som kycklingbitarna. Då får man en jättegod vegetarisk rätt, med god smak från kycklingen, att servera till eventuella veganer vid bordet.
Nils erik