Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)

(9)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar. Servera dina kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter och het yoghurtsås. En lysande middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg frysta eller färska kycklingklubbor
  • 2 1/2 msk soja
  • 1 msk ketchup
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • 1 dl vatten
Till servering
  • rostade rotfrukter
  • het yoghurtsås
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda soja, ketchup, rosmarin och oregano med olja och peppar. Skala och pressa ner vitlöken.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och pensla på blandningen. Klicka över smör. Häll vatten i bottnen av formen.
  4. Stek kycklingklubborna i ugnen i ca 45 minuter (ca 30 minuter om de är färska), tills köttsaften är klar. Ös kycklingen ett par gånger under tillagningen.
  5. Häll i mer vatten om det skulle behövas. Spara gärna skyn. Häll ner den i en skål eller en burk och förvara i kylskåpet. Ta bort ev fett som ligger överst före användning.
  6. Till servering: Servera gärna en av de nylagade kycklingklubborna till rostade rotfrukter med het yoghurtsås, t ex Ugnsrostade rotfrukter och Het yoghurtsås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.