Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept)
Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar. Servera gärna kycklingklubborna med ugnsrostade rotfrukter och het yoghurtsås. En lysande middag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 kg frysta eller färska kycklingklubbor
2 1/2 msk japansk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 msk rapsolja
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
1 dl vatten
Till servering
rostade rotfrukter
het yoghurtsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2566 KJ / 613 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enligt näringsvärde per portion skulle denna rätt innehålla 46 g fett vilket innebär 67 E% fett (46 g fett x 9 kcal = 414 kcal. Av totalt antal kalorier 613 blir 414 då 67, 5. Verkar helt orimligt?
Joakim
2024-06-10Hej Joakim! Näringsvärdet stämmer men det är beräknat utan tillbehör så det är endast kycklingklubborna med kryddning. Så om du vill ha hela måltiden så får du gå in på de andra länkade recepten och summera ihop dessa. Vänliga hälningar Tove
Redaktionen
2024-06-14Mina kräsna barn gillade verkligen det här! Lätt och det blir saftigt.
Sara
2024-01-21Älskar detta grundrecept! Samt begreppet generellt. Rätter blir oftast så onödigt komplicerade så fort någon kock sätter sitt namn på det. Grundrecept ger en hobby-kock mod att testa något nytt och öppnar upp för mer nästa gång man lagar samma rätt. Eller så håller man det enkelt och lägger till sitt namn när någon frågar om receptet 😂😂
Valentin
2023-12-16