Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra
Bjud din familj på en härlig allt-i-ett-panna med kycklingklubbor och rostade rotfrukter. Stek din penslade heta fågel med smakrika apelsin- och timjankryddade rotfrukter och servera sedan direkt med klickar av syrlig fetaoströra.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 msk tabasco
2 msk råsocker
1/2 msk olivolja
1 tsk salt
1 kg kycklingklubbor
Rotfrukter
700 g blandade rotfrukter (t ex kålrot, rotselleri, morötter och palsternackor)
1 sötpotatis (à ca 300 g)
6 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
2 dl färskpressad apelsinjuice (2 dl motsvarar juice från ca 2 apelsiner)
1 kruka timjan
2 msk olja
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar
Fetaoströra
200 g fetaost
1 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
skal av 1 apelsin
1 msk färskpressad apelsinjuice
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lite kryptiskt mellan ingridienserna och hur man gör. Dock fantastiskt gott och otroligt lättlagat. Tog endast några droppar tabasko och lade till 1 msk olja och 1 msk soja och uteslöt salt. Då föll det även småbarnan i smaken.
Anna
2010-09-26Fantastiskt gott, fick läsa receptet mellan raderna. Går jättebra att göra till flera och är gott i matlåda nästa dag
Linda
2009-04-26Väldigt gott! Bytte ut klubborna till kycklingfile och Qourfile. Tog fetaost på getmjölk, gott! Vid ingredienser står det att man ska ha: olivolja, salt och flingsalt till fetaoströran - detta står inte längre ned vid: Hur man gör! Jag använde dessa till rotsaksblandningen.
Birgitta
2009-02-15