Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra

5
3
Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra

Bjud din familj på en härlig allt-i-ett-panna med kycklingklubbor och rostade rotfrukter. Stek din penslade heta fågel med smakrika apelsin- och timjankryddade rotfrukter och servera sedan direkt med klickar av syrlig fetaoströra.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Rotfruktspanna med kycklingklubbor och fetaoströra

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 msk tabasco
2 msk råsocker
1/2 msk olivolja
1 tsk salt
1 kg kycklingklubbor

Rotfrukter

700 g blandade rotfrukter (t ex kålrot, rotselleri, morötter och palsternackor)
1 sötpotatis (à ca 300 g)
6 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
2 dl färskpressad apelsinjuice (2 dl motsvarar juice från ca 2 apelsiner)
1 kruka timjan
2 msk olja
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar

Fetaoströra

200 g fetaost
1 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
skal av 1 apelsin
1 msk färskpressad apelsinjuice
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Anna

2010-09-26

Lite kryptiskt mellan ingridienserna och hur man gör. Dock fantastiskt gott och otroligt lättlagat. Tog endast några droppar tabasko och lade till 1 msk olja och 1 msk soja och uteslöt salt. Då föll det även småbarnan i smaken.

Linda

2009-04-26

Fantastiskt gott, fick läsa receptet mellan raderna. Går jättebra att göra till flera och är gott i matlåda nästa dag

Birgitta

2009-02-15

Väldigt gott! Bytte ut klubborna till kycklingfile och Qourfile. Tog fetaost på getmjölk, gott! Vid ingredienser står det att man ska ha: olivolja, salt och flingsalt till fetaoströran - detta står inte längre ned vid: Hur man gör! Jag använde dessa till rotsaksblandningen.