Ugnsrostade rotfrukter

Betyg 4 av 5.
61 personer har röstat
3
Ugnsrostade rotfrukter

Färgsprakande rostade rotfrukter med härliga smaker av balsamvinäger, honung och rosmarin. Dessa rostade rotfrukter passar utmärkt med het yoghurtsås och ugnsstekt kycklingklubba.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Ugnsrostade rotfrukter

Ingredienser

1 portion
1   rödbeta
1   stor morot
1   liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g)
1   palsternacka
1 msk  balsamvinäger
1 tsk  flytande honung
1 msk  rapsolja
1 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
ett par kvistar färsk rosmarin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
61 personer har röstat

Kommentarer

Slanta i en-två korvar av valfri sort (per portion) så är middagen klar…

Mattias

2021-11-15

Låter gott skall pröva det till middag ! Tillsammans med Fläskfile`med champinjonsås.

Margit

2017-02-11

Supergott tillsammans med ugnsstekt kycklingklubba.

Sylwia

2016-09-30

Näringsvärde per portion

Energi1252 KJ / 307 kCal
Fett15 g
Salt1.1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Säsongens syrade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktsgryta med timjan
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar med kikärtswok
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Irländsk gryta
Betyg 2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga