Ugnsrostade rotfrukter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsrostade rotfrukter

Färgsprakande rostade rotfrukter med härliga smaker av balsamvinäger, honung och rosmarin. Dessa rostade rotfrukter passar utmärkt med het yoghurtsås och ugnsstekt kycklingklubba.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär rotfrukterna i 2-3 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt eller i en liten ugnssäker form.
  3. Ringla över balsamvinäger, honung och olja. Krydda med salt och peppar. Blanda runt.
  4. Rosta rotfrukterna i ugnen ca 30 minuter, tills de är mjuka med lite tuggmotstånd. Servera med en Ugnsstekt kycklingklubba (grundrecept) och Het yoghurtsås. Garnera ev med rosmarinkvistar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 rödbeta
  • 1 stor morot
  • 1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g)
  • 1 palsternacka
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • ev ett par kvistar färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1252 kJ / 307 kCal