Ugnsrostade rotfrukter

53
3
Ugnsrostade rotfrukter

Färgsprakande rostade rotfrukter med härliga smaker av balsamvinäger, honung och rosmarin. Dessa rostade rotfrukter passar utmärkt med het yoghurtsås och ugnsstekt kycklingklubba.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Ugnsrostade rotfrukter

Ingredienser

1 portioner
1 rödbeta
1 stor morot
1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g)
1 palsternacka
1 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 msk rapsolja
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
ett par kvistar färsk rosmarin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Mattias

2021-11-15

Slanta i en-två korvar av valfri sort (per portion) så är middagen klar…

Margit

2017-02-11

Låter gott skall pröva det till middag ! Tillsammans med Fläskfile`med champinjonsås.

Sylwia

2016-09-30

Supergott tillsammans med ugnsstekt kycklingklubba.

Näringsvärde per portion

Energi 1252 KJ / 307 kCal
Fett 15 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 35 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden