Ugnsrostade rotfrukter

Betyg 4 av 5.
62 personer har röstat
3
Ugnsrostade rotfrukter

Färgsprakande rostade rotfrukter med härliga smaker av balsamvinäger, honung och rosmarin. Dessa rostade rotfrukter passar utmärkt med het yoghurtsås och ugnsstekt kycklingklubba.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Ugnsrostade rotfrukter

Ingredienser

1 portion
1 rödbeta
1 stor morot
1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g)
1 palsternacka
1 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1 msk rapsolja
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
ett par kvistar färsk rosmarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
62 personer har röstat

Kommentarer

Slanta i en-två korvar av valfri sort (per portion) så är middagen klar…

Mattias

2021-11-15

Låter gott skall pröva det till middag ! Tillsammans med Fläskfile`med champinjonsås.

Margit

2017-02-11

Supergott tillsammans med ugnsstekt kycklingklubba.

Sylwia

2016-09-30

Näringsvärde per portion

Energi1252 KJ / 307 kCal
Fett15 g
Salt1.1 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsgryta med timjan
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokoscurry med rotfrukter
Betyg 3.2 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Säsongens syrade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttsoppa med klimp
Betyg 3.1 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga