Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Oliv- och örtfyllda kycklingklubbor

Fyll kycklingklubborna med en röra av oliver och olika örter för att få fram ännu mer smak. Supergoda att servera tillsammans med potatis eller ris - eller bara som de är!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lossa försiktigt på kycklingklubbornas skinn och lägg dem i en ugnssäker form. Skiva oliverna. Fyll kycklingklubborna under skinnet med oliver och örter. Pensla klubborna med oljan och strö över salt och peppar.
  3. Tillaga mitt i ugnen i ca 40 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Låt kycklingklubborna kallna och ta med på picknicken.

Tips

Är tiden knapp kan kycklingklubborna tillagas i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), 12-14 min, de sista 5 min gärna med grillelement.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 5 gröna oliver
  • 5 svarta oliver utan kärnor
  • 1/2 dl hackade örter t ex timjan, basilika och oregano
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan