Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Christers citronkyckling

Denna fräscha grillade kyckling, marinerad i citron och rosmarin, tillagar du på cirka en timme. Förbered marinaden dagen innan så går det ännu fortare! Servera gärna tillsammans med en krämig potatissallad och valfria grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda citronjuice, olja och kryddor. Lägg kycklingklubborna i en plastpåse, häll ner marinaden och knyt.
  2. Låt marinera i 2 timmar i kylen. Vänd påsen några gånger.
  3. Torka bort lite av marinaden innan klubborna läggs på grillen. Grilla i ca 30 minuter, vänd efter halva tiden. Eller stek dem i ugnen 200°C, tills köttsaften är klar.
  4. Servera gärna tillsammans med Krämig potatissallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • juicen av 1 citron
  • 1/2 dl olja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 8 kycklingklubbor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2940 kJ / 700 kCal