Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad hoisinkyckling

Grillade kycklingklubbor är strålande picknickmat – här smaksatta på asiatiskt vis med vitlök, japansk soja, sambal oelek och hoisinsås. Goda både kalla, ljumma eller varma.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Skala och finhacka eller riv vitlöken. Blanda den med resten av ingredienserna i en skål.
  2. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och knyt ihop. Skaka runt påsen så att marinaden fördelar sig jämnt. Låt marinera i kylen minst 2 timmar, vänd några gånger under tiden.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Lägg kycklingen med marinaden i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt. Täck ev med aluminiumfolie mot slutet så att den inte bränns.


För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd hoisinsås utan gluten, t ex Mrs Cheng.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor (4 klubbor motsvarar ca 1 kg)
Marinad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl hoisinsås
  • 4 msk japansk soja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?