Kycklingcurry med ingefära

Denna värmande kycklingcurry med ris får extra smak av färsk ingefära. Grytan sköter sig själv och har kokat klart på strax över halvtimmen. Servera med ris och svalkande matyoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
400 g potatis
4 kycklingklubba (lår och ben)
1 1/2 msk finhackad, färsk ingefära
3 msk olivolja
1 1/2 msk curry (stark eller vanlig)
1/2 dl ketchup
8 - 10 dl vatten
salt
4 port, kokt jasmin- eller basmatiris
Tillbehör
matyoghurt
mango chutney
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3559 KJ / 852 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog 7,5 dl kycklingbuljong istället för 1 l vatten och tomatpuré istället för ketchup. Lade även i tre morötter. Blev supergott.
Claudia
2024-12-21Jätte god curry rätt enkel att göra
Karim
2024-11-19Rätten lyftes till en ny nivå med chiliflaksen. Nästan gång testar jag med tomatpuré istället för ketchup.
Susanne
2022-09-03