Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning
Att ugnssteka en hel kyckling är festligt som påskmiddag. Det är väldigt gott och mättar många. Spana efter en stor kyckling som blir riktigt saftig när den får stå länge i ugnen på låg värme. Fyll med vitlök, persilja, citron och fetaost som ger en härligt vårlig smak!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
6 portioner
1 stor kyckling (à ca 2 kg, eller 2 små à ca 1 kg)
1 tsk flingsalt
3 krm nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl hackad persilja
3 msk finrivet citronskal
1 dl olivolja
300 g fetaost
2 msk olivolja att ringla över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3825 KJ / 917 kCal
Fett71 g
Salt3.22 g
Kolhydrater3 g
Protein69 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer