Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning
![Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112463/cf_259/ugnsstekt_kyckling_med_gremolatafyllning.jpg)
Att ugnssteka en hel kyckling är festligt som påskmiddag. Det är väldigt gott och mättar många. Spana efter en stor kyckling som blir riktigt saftig när den får stå länge i ugnen på låg värme. Fyll med vitlök, persilja, citron och fetaost som ger en härligt vårlig smak!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
![Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112463/cf_259/ugnsstekt_kyckling_med_gremolatafyllning.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 stor kyckling (à ca 2 kg, eller 2 små à ca 1 kg)
1 tsk flingsalt
3 krm nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl hackad persilja
3 msk finrivet citronskal
1 dl olivolja
300 g fetaost
2 msk olivolja att ringla över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3825 KJ / 917 kCal
Fett71 g
Salt3.22 g
Kolhydrater3 g
Protein69 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer