Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning

Betyg 3.5 av 5.
29 personer har röstat
0
Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning

Att ugnssteka en hel kyckling är festligt som påskmiddag. Det är väldigt gott och mättar många. Spana efter en stor kyckling som blir riktigt saftig när den får stå länge i ugnen på låg värme. Fyll med vitlök, persilja, citron och fetaost som ger en härligt vårlig smak!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning

Ingredienser

6 portioner
1 stor kyckling (à ca 2 kg, eller 2 små à ca 1 kg)
1 tsk flingsalt
3 krm nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl hackad persilja
3 msk finrivet citronskal
1 dl olivolja
300 g fetaost
2 msk olivolja att ringla över

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3825 KJ / 917 kCal
Fett71 g
Salt3.22 g
Kolhydrater3 g
Protein69 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakade tomater med fetaost och timjan
Betyg 4.8 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetssallad med bönor och fetaost
Betyg 4.5 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fylld köttfärsgrotta
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttbullar med fetaost och soltorkad tomat
Betyg 4.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Stekt kyckling med dipp på fetaost
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga