Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning

27
0
Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning

Att ugnssteka en hel kyckling är festligt som påskmiddag. Det är väldigt gott och mättar många. Spana efter en stor kyckling som blir riktigt saftig när den får stå länge i ugnen på låg värme. Fyll med vitlök, persilja, citron och fetaost som ger en härligt vårlig smak!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning

Ingredienser

6 portioner
1
stor kyckling (à ca 2 kg, eller 2 små à ca 1 kg)
1 tsk
flingsalt
3 krm
nymalen svartpeppar
2
vitlöksklyftor
2 dl
hackad persilja
3 msk
finrivet citronskal
1 dl
olivolja
300 g
fetaost
2 msk
olivolja att ringla över

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3825 KJ / 917 kCal
Fett 71 g
Salt 3.22 g
Kolhydrater 3 g
Protein 69 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept