Stekt kyckling med dipp på fetaost

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Stekt kyckling med dipp på fetaost

Låt stekt kyckling stå på kvällens meny! Här äter du den med nykokt ris, en krämig dipp gjord på fetaost, som ger dippen en fin sälta. För att få in lite färg och krispighet till rätten serverar du snackpaprika och röd mangold till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023

Stekt kyckling med dipp på fetaost

Ingredienser

2 portioner
2 port ris eller annat gryn
1/2 förp fetaost (à 150 g)
1 dl smetana
peppar
2 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
2 tsk olja
salt
150 g snackpaprika
1/2 påse röd mangold (à 65)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och gott men se till att salta och peppra såsen

Nina

2023-07-18

Vi testade med creme fraiche och det funkade också bra. Gott och fräscht. Dippen var en positiv överraskning!

Désirée

2020-11-12

Näringsvärde per portion

Energi2916 KJ / 695 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tray baked chorizo med paprika
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och paprika
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med hummus och tomater
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad kyckling med grillad paprika
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekt kyckling med oreganokryddad potatisgratäng
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga