Stekt kyckling med dipp på fetaost

3
1
Stekt kyckling med dipp på fetaost

Låt stekt kyckling stå på kvällens meny! Här äter du den med nykokt ris, en krämig dipp gjord på fetaost, vilket ger dippen en fin sälta. För att få in lite färg och krispighet till rätten serverar du snackpaprika och röd mangold till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2020

Stekt kyckling med dipp på fetaost

Ingredienser

2 portioner
2
port ris eller annat gryn
1/2
förp fetaost (à 150 g)
1 dl
smetana
2
snabbfiléer av kyckling
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
150 g
snackpaprika
1/2
påse röd mangold (à 65)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Krydda gärna kycklingen med lite timjan eller oregano och pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Désirée

2020-11-12

Vi testade med creme fraiche och det funkade också bra. Gott och fräscht. Dippen var en positiv överraskning!

Näringsvärde per portion

Energi 2916 KJ / 695 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 51 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept