UNDER 30 MIN | Medel

Stekt kyckling med dipp på fetaost

Låt stekt kyckling stå på kvällens meny! Här äter du den med nykokt ris, en krämig dipp gjord på fetaost, vilket ger dippen en fin sälta. För att få in lite färg och krispighet till rätten serverar du snackpaprika och röd mangold till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Smula fetaosten och blanda med smetanan. Krydda med peppar.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  4. Dela paprikorna i halvor.
  5. Servera kycklingen med ris, fetadipp, sallad och paprikor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Krydda gärna kycklingen med lite timjan eller oregano och pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris eller annat gryn
  • 1/2 förp fetaost (à 150 g)
  • 1 dl smetana
  • 2 snabbfiléer av kyckling
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 150 g snackpaprika
  • 1/2 påse röd mangold (à 65)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2916 kJ / 695 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept