Rostad sparris med pistagevinägrett

45
1
Rostad sparris med pistagevinägrett

Ett lättlagat och otroligt gott tillbehör med grön sparris i huvudrollen. Sparrisen får en härligt rostad smak och kombineras med en lyxig vinägrett med pistagenötter. En rejäl näve parmesan på toppen ger en pikant sälta. Gott till helstekt kyckling eller grillat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Rostad sparris med pistagevinägrett

Ingredienser

2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 dl hyvlad parmesan

Pistagevinägrett

2 msk skalade, osalta pistagenötter
1 msk crema di balsamico
1 tsk flytande honung
1/2 dl oliv- eller valnötsolja
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per sats.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentar

Annika

2017-04-18

Kanon god balsamicovinägrett. Kan användas till mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 4171 KJ / 996 kCal
Fett 90 g
Salt 9.36 g
Kolhydrater 20 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden