Rostad sparris med pistagevinägrett

Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
1
Rostad sparris med pistagevinägrett

Ett lättlagat och otroligt gott tillbehör med grön sparris i huvudrollen. Sparrisen får en härligt rostad smak och kombineras med en lyxig vinägrett med pistagenötter. En rejäl näve parmesan på toppen ger en pikant sälta. Gott till helstekt kyckling eller grillat.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Rostad sparris med pistagevinägrett

Ingredienser

4-6 portioner
2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 dl hyvlad parmesan eller annan lagrad hårdost

Pistagevinägrett

2 msk skalade, osalta pistagenötter
1 msk crema di balsamico
1 tsk flytande honung
1/2 dl oliv- eller valnötsolja
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat

Kommentar

Kanon god balsamicovinägrett. Kan användas till mycket.

Annika

2017-04-18

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per sats.
Energi4171 KJ / 996 kCal
Fett90 g
Salt9.36 g
Kolhydrater20 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Pinsa med burrata, pistage och citron
Betyg 4.7 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citron- och rosmarinstek med bruschetta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minipizzor med chèvre och persikor
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostgrillad kyckling med rödbets- och valnötssallad
Betyg 3.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetspizza med ädelost och valnötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga