Rostad sparris med pistagevinägrett
Ett lättlagat och otroligt gott tillbehör med grön sparris i huvudrollen. Sparrisen får en härligt rostad smak och kombineras med en lyxig vinägrett med pistagenötter. En rejäl näve parmesan på toppen ger en pikant sälta. Gott till helstekt kyckling eller grillat.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4-6 portioner
2 knippen grön sparris (à 250 g)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 dl hyvlad parmesan eller annan lagrad hårdost
Pistagevinägrett
2 msk skalade, osalta pistagenötter
1 msk crema di balsamico
1 tsk flytande honung
1/2 dl oliv- eller valnötsolja
1 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat per sats.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4171 KJ / 996 kCal
Fett90 g
Salt9.36 g
Kolhydrater20 g
Protein28 g
Kommentar
Kanon god balsamicovinägrett. Kan användas till mycket.
Annika
2017-04-18