UNDER 30 MIN | Medel

Rostad sparris med pistagevinägrett

Ett lättlagat och otroligt gott tillbehör med grön sparris i huvudrollen. Sparrisen får en härligt rostad smak och kombineras med en lyxig vinägrett med pistagenötter. En rejäl näve parmesan på toppen ger en pikant sälta. Gott till helstekt kyckling eller grillat.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med pistagevinägretten. Hacka nötterna och rosta dem i en torr, het stekpanna ca 1 minut. Blanda med övriga ingredienser.
  2. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen.
  3. Grilla eller stek sparrisen i oljan ca 5 minuter. Strö över flingsalt.
  4. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över pistagevinägretten vid servering. Strö över parmesanen.
  5. Servera gärna sparrisen till Ugnsstekt kyckling med gremolatafyllning.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per sats.

Ingredienser

  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl hyvlad parmesanost
Pistagevinägrett
  • 2 msk skalade, osalta pistagenötter
  • 1 msk crema di balsamico
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 dl oliv- eller valnötsolja
  • 1 krm salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 4171 kJ / 996 kCal