Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rostade rotisar med pinje

Välj några av dina favoritrotisar, till exempel morot, palsternacka, persiljerot och rotselleri, och rosta dem i ugnen. Låt rotisarna få ta smak av sweet chili- och vinblandningen som ringlas över, samt krämig fetaost och knapriga pinjenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala rotfrukter och skär i bitar. Lägg i långpanna med några kvistar färsk rosmarin, flingsalt och olivolja.
  3. Blanda vin och sweet chilisås, ringla över. Ställ in i ugnen i 25-30 minuter. 
  4. Rosta pinjenötter i torr stekpanna tills de får färg. Ta ut plåten, smula över fetaost och strö på pinjenötterna. Gratinera i ytterligare 5-10 minuter. Servera till lax eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rotfrukter (tex morot, palsternacka, persiljerot och rotselleri)
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 dl pinjenötter
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?