Grön risonisallad
Risoni, pastan som ser ut som ris, blir här till en fräsch sallad med örtig smak från mynta och basilika. I salladen gömmer sig även fräst spenat och proteinrika sojabönor. Den gröna risonisalladen passar fint till helstekt kyckling eller som tillbehör till grillat!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl risoni
200 g färsk bladspenat
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
250 g frysta, tinade sojabönor
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
1 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl hackad basilika
1 dl hackad mynta
citronklyftor, färsk mynta och basilika till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1866 KJ / 445 kCal
Fett19 g
Salt0.71 g
Kolhydrater51 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blir en del av vår studentbuffe, jättegod!
Karin
2018-04-13Jättegod till grillad kyckling.
Anette
2016-01-05Gott och välsmakande. Bra som omväxling till pastasallad .
Eva
2015-07-02