Grön risonisallad

Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat
3Klimatsmart
Grön risonisallad

Risoni, pastan som ser ut som ris, blir här till en fräsch sallad med örtig smak från mynta och basilika. I salladen gömmer sig även fräst spenat och proteinrika sojabönor. Den gröna risonisalladen passar fint till helstekt kyckling eller som tillbehör till grillat!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Grön risonisallad

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl risoni
200 g färsk bladspenat
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
250 g frysta, tinade sojabönor
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
1 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl hackad basilika
1 dl hackad mynta
citronklyftor, färsk mynta och basilika till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Blir en del av vår studentbuffe, jättegod!

Karin

2018-04-13

Jättegod till grillad kyckling.

Anette

2016-01-05

Gott och välsmakande. Bra som omväxling till pastasallad .

Eva

2015-07-02

Näringsvärde per portion

Energi1866 KJ / 445 kCal
Fett19 g
Salt0.71 g
Kolhydrater51 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risonisallad med sojabönor och mynta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen risonisallad med rostad mandeldressing
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med räkor och risoni
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödgrön risonisallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Say cheese - ostomelett med jalpeño
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Onepot minestrone
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga