Grön risonisallad

34
3
Grön risonisallad

Risoni, pastan som ser ut som ris, blir här till en fräsch sallad med örtig smak från mynta och basilika. I salladen gömmer sig även fräst spenat och proteinrika sojabönor. Den gröna risonisalladen passar fint till helstekt kyckling eller som tillbehör till grillat!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Grön risonisallad

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl risoni
200 g färsk bladspenat
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
250 g frysta, tinade sojabönor
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
1 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl hackad basilika
1 dl hackad mynta
citronklyftor, färsk mynta och basilika till servering

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta eller kokt ris i stället för risoni.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta eller kokt ris.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Karin

2018-04-13

Blir en del av vår studentbuffe, jättegod!

Anette

2016-01-05

Jättegod till grillad kyckling.

Eva

2015-07-02

Gott och välsmakande. Bra som omväxling till pastasallad .

Näringsvärde per portion

Energi 1866 KJ / 445 kCal
Fett 19 g
Salt 71 g
Kolhydrater 51 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden