Rotfruktsstomp
Ett gott och fylligt mos på potatis, morot, kålrot, palsternacka och rotselleri. Med grädde och smör i blir rotfruktstompen härligt krämig. Det är klimatsmart att äta rotfrukter – de flesta är i säsong året runt! Servera moset till vegobiffar eller till husmanskost som korv eller köttbullar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
12 portioner
1 kg potatis
400 g morot
300 g kålrot
300 g palsternacka
300 g rotselleri
2 dl vispgrädde
50 g smör
salt
vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi859 KJ / 206 kCal
Fett11 g
Salt0.7 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentar
Det här blev verkligen godare än jag föreställde mig :) helt perfekt !
Rebecca
2021-03-09