Rotfruktsstomp

6
1
Rotfruktsstomp

Ett gott och fylligt mos på potatis, morot, kålrot, palsternacka och rotselleri. Med grädde och smör i blir rotfruktstompen härligt krämig. Det är klimatsmart att äta rotfrukter – de flesta är i säsong året runt! Servera moset till vegobiffar eller till husmanskost som korv eller köttbullar.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Rotfruktsstomp

Ingredienser

12 portioner
1 kg potatis
400 g morot
300 g kålrot
300 g palsternacka
300 g rotselleri
2 dl vispgrädde
50 g smör
salt
vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj latkosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Rebecca

2021-03-09

Det här blev verkligen godare än jag föreställde mig :) helt perfekt !

Näringsvärde per portion

Energi 859 KJ / 206 kCal
Fett 11 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 22 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden