Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Rotfruktsstomp

Ett gott och fylligt mos på potatis, morot, kålrot, palsternacka och rotselleri. Med grädde och smör i blir rotfruktstompen härligt krämig. Det är klimatsmart att äta rotfrukter – de flesta är i säsong året runt! Servera moset till vegobiffar eller till husmanskost som korv eller köttbullar.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som i detta recept Köttfärslimpa med rotfruktsstomp, rårörda lingon och picklad broccoli.
  1. Skala och skär potatis och rotfrukter i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Vispa snabbt ihop till ett mos med grädde och smör. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera gärna till t ex Köttfärslimpa i ugn.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj latkosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 1 kg potatis
  • 400 g morot
  • 300 g kålrot
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 859 kJ / 206 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer