Rotfruktsmos

Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
1
Rotfruktsmos

Laga smart och gör en stor laddning rotfruktsmos av höstens skörd, eller vinterns lagrade rotfrukter och potatis. Ät sedan moset till köttbullar eller falafel, använd moset i en gyllene fiskgratäng eller stek rotfruktsplättar. Ett smidigt storkok för dagarna tre!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Rotfruktsmos

Ingredienser

12 portioner
1 1/2 kg  potatis
400 g  morot
300 g  kålrot
300 g  palsternacka
300 g  rotselleri
2 dl  visp- eller mellangrädde
75 g  smör
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Lyxa till moset ytterligare och toppa med brynt smör, som fått sällskap av några salviablad mot slutet av bryningen. Gott till viltkött och lamm.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat

Kommentar

Så gott, alla i familjen gillar det. Speciellt min 1,5 åring vilket är ett plus!

Eva-lotta

2024-04-15

Näringsvärde per portion

Energi1059 KJ / 253 kCal
Fett12 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade rotfruktstorn med örtsalsa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammgrillare med rotfrukter i dillpistou
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linssoppa med fisk
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga