Rotfruktsmos

17
0
Rotfruktsmos

Laga smart och gör en stor laddning rotfruktsmos av höstens skörd, eller vinterns lagrade rotfrukter och potatis. Ät sedan moset till köttbullar eller falafel, använd moset i en gyllene fiskgratäng eller stek rotfruktsplättar. Ett smidigt storkok för dagarna tre!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Rotfruktsmos

Ingredienser

12 portioner
1 1/2 kg
potatis
400 g
morot
300 g
kålrot
300 g
palsternacka
300 g
rotselleri
2 dl
visp- eller mellangrädde
75 g
smör
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Lyxa till moset ytterligare och toppa med brynt smör, som fått sällskap av några salviablad mot slutet av bryningen. Gott till viltkött och lamm.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1059 KJ / 253 kCal
Fett 12 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept