Rotfruktsmos

Laga smart och gör en stor laddning rotfruktsmos av höstens skörd, eller vinterns lagrade rotfrukter och potatis. Ät sedan moset till köttbullar eller falafel, använd moset i en gyllene fiskgratäng eller stek rotfruktsplättar. Ett smidigt storkok för dagarna tre!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Ingredienser
12 portioner
1 1/2 kg potatis
400 g morot
300 g kålrot
300 g palsternacka
300 g rotselleri
2 dl visp- eller mellangrädde
75 g smör
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Lyxa till moset ytterligare och toppa med brynt smör, som fått sällskap av några salviablad mot slutet av bryningen. Gott till
viltkött och lamm.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1059 KJ / 253 kCal
Fett12 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g
Kommentarer