Rotfruktsmos
Laga smart och gör en stor laddning rotfruktsmos av höstens skörd, eller vinterns lagrade rotfrukter och potatis. Ät sedan moset till köttbullar eller falafel, använd moset i en gyllene fiskgratäng eller stek rotfruktsplättar. Ett smidigt storkok för dagarna tre!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
12 portioner
1 1/2 kg potatis
400 g morot
300 g kålrot
300 g palsternacka
300 g rotselleri
2 dl visp- eller mellangrädde
75 g smör
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1059 KJ / 253 kCal
Fett12 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g
Kommentar
Så gott, alla i familjen gillar det. Speciellt min 1,5 åring vilket är ett plus!
Eva-lotta
2024-04-15