Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktsmos

Laga smart och gör en stor laddning rotfruktsmos av höstens skörd, eller vinterns lagrade rotfrukter och potatis. Ät sedan moset till köttbullar eller falafel, använd moset i en gyllene fiskgratäng eller stek rotfruktsplättar. Ett smidigt storkok för dagarna tre!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och rotfrukter i mindre bitar.
  2. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.Häll av vattnet.
  3. Mixa med grädde och smör till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Lyxa till moset ytterligare och toppa med brynt smör, som fått sällskap av några salviablad mot slutet av bryningen. Gott till viltkött och lamm.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 1 1/2 kg potatis
  • 400 g morot
  • 300 g kålrot
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 2 dl visp- eller mellangrädde
  • 75 g smör
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1059 kJ / 253 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept