Rotfruktsmos

Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
1
Rotfruktsmos

Laga smart och gör en stor laddning rotfruktsmos av höstens skörd, eller vinterns lagrade rotfrukter och potatis. Ät sedan moset till köttbullar eller falafel, använd moset i en gyllene fiskgratäng eller stek rotfruktsplättar. Ett smidigt storkok för dagarna tre!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Rotfruktsmos

Ingredienser

12 portioner
1 1/2 kg potatis
400 g morot
300 g kålrot
300 g palsternacka
300 g rotselleri
2 dl visp- eller mellangrädde
75 g smör
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

Så gott, alla i familjen gillar det. Speciellt min 1,5 åring vilket är ett plus!

Eva-lotta

2024-04-15

Näringsvärde per portion

Energi1059 KJ / 253 kCal
Fett12 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Honungsglacerade rotfrukter
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade rotfruktstorn med örtsalsa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotsmos med fetaost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smält märgpipa
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga