Älgfilé med svartvinbärssås
En lyxig och festlig måltid med mustiga smaker av vilt. Tillaga älgfilén i ugnen och servera sedan tillsammans med den ljuvliga såsen av svarta vinbär. Fantastiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006
Ingredienser
4 portioner
700 g putsad filé av älg, gärna älgkalv
1 msk smör eller olja
2 morötter
2 palsternackor
150 g kålrot
smör till stekning
500 g potatis
1 krm salt
1 krm peppar
Svartvinbärssås
1 dl hackad schalottenlök
4 dl rött vin eller matlagningsvin
1 dl viltbuljong (fond + vatten)
2 msk svartvinbärsgelé
1 msk majsstärkelse
1 dl svarta vinbär
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1800 KJ / 400 kCal
Fett17 g
Kommentar
Tips: öka mängden fond för att få lite fylligare sås.
Samuel
2013-10-20