Älgfilé med svartvinbärssås

18
1
Älgfilé med svartvinbärssås

En lyxig och festlig måltid med mustiga smaker av vilt. Tillaga älgfilén i ugnen och servera sedan tillsammans med den ljuvliga såsen av svarta vinbär. Fantastiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Älgfilé med svartvinbärssås

Ingredienser

4 portioner
700 g putsad filé av älg, gärna älgkalv
1 msk smör eller olja
2 morötter
2 palsternackor
150 g kålrot
smör till stekning
500 g potatis
1 krm salt
1 krm peppar

Svartvinbärssås

1 dl hackad schalottenlök
4 dl rött vin eller matlagningsvin
1 dl viltbuljong (fond + vatten)
2 msk svartvinbärsgelé
1 msk majsstärkelse
1 dl svarta vinbär
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.

Gör så här

Tips

Även älgbiff, oxfilé eller annan viltfilé passar till receptet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Samuel

2013-10-20

Tips: öka mängden fond för att få lite fylligare sås.

Näringsvärde per portion

Energi 1800 KJ / 400 kCal
Fett 17 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Bärkompott
Vinbärsgelé
Rårörd vinbärssylt
Svart vinbärssaft
Rödvinbärssaft