Ugnsrostade rödbetor

4
0
Ugnsrostade rödbetor

De goda rödbetorna blir härligt mjuka och söta när de får rostas i ugn i lugn och ro. Med lite honung och balsamvinäger blir de extra smakrika. Servera de ugnsrostade rödbetorna som tillbehör till middagen eller på en pizza, i en matpaj eller sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Ugnsrostade rödbetor

Ingredienser

8 portioner
1 msk
hackad färsk rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk
hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 1/2 kg
rödbetor
2
rödlökar
3 msk
olivolja
3 msk
flytande honung
2 msk
balsamvinäger
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 713 KJ / 171 kCal
Fett 5 g
Salt 1 g
Kolhydrater 26 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept