Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Ugnsrostade rödbetor

De goda rödbetorna blir härligt mjuka och söta när de får rostas i ugn i lugn och ro. Med lite honung och balsamvinäger blir de extra smakrika. Servera de ugnsrostade rödbetorna som tillbehör till middagen eller på en pizza, i en matpaj eller sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i denna Sallad med ugnsrostade rödbetor, kyckling och fetaost eller som topping på detta Filodegsflarn med rödbetor, getost och granatäppelsallad.
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka rosmarin och timjan.
  3. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Skala och skiva rödlöken. Lägg rödbetor och lök på en plåt. Strö över örterna.
  4. Blanda rödbetorna med olja, honung och vinäger. Salta och peppra.
  5. Rosta ca 50 minuter tills rödbetorna är mjuka och gärna lite karamelliserade.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 msk hackad färsk rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 msk hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 1/2 kg rödbetor
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 713 kJ / 171 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer