Ugnsrostade rödbetor
De goda rödbetorna blir härligt mjuka och söta när de får rostas i ugn i lugn och ro. Med lite honung och balsamvinäger blir de extra smakrika. Servera de ugnsrostade rödbetorna som tillbehör till middagen eller på en pizza, i en matpaj eller sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
8 portioner
1 msk hackad färsk rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 1/2 kg rödbetor
2 rödlökar
3 msk olivolja
3 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i denna Sallad med ugnsrostade rödbetor, kyckling och fetaost eller som topping på detta Filodegsflarn med rödbetor, getost och granatäppelsallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi713 KJ / 171 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Om man använder redan förkokta rödbetor, hur länge ska de rostas i ugnen? 15-30 min?
Yvonne
2023-08-19Hej Yvonne! Det går att rosta färdigkokta rödbetor men de blir lite vattnigare och tar ca 20 minuter i ugnen. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-30Förmodligen inte om de skall vara inne i 50 minuter!
Göran
2023-03-27Hej Göran! Du har helt rätt, rödbetorna behöver inte förkokas. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-28Ska rödbetorna vara förkokta innan ugnsrostningen?
Gerd
2021-08-27