Ett festligt recept på dalaentré med äppel- och blåbärschutney. Du gör det av bland annat rödbetor, getost, Gustafskorv, äpple, fikon, vinäger och blåbär. Snabblagat och delikat!
Ingredienser
6 portioner
300
g
färska rödbetor (gärna små)
3
msk
solrosfrön
2
salladslökar
150
g
getost (av chèvretyp)
salt
svartpeppar
300
g
gustafskorv (eller rökt hästkött)
Äppel- och blåbärschutney
1 1/2
syrligt äpple t ex gravensteiner
1/2
liten gul lök
2
torkade fikon
1/2
dl
rårörssocker
1/2
msk
balsamvinäger
1/2
msk
vitvinsvinäger
1
krm
salt
1/2
dl
blåbär
Gör så här
Tips
Friterade lökringar Skala och skär lök i tunna skivor/ringar. Pudra dem med majsstärkelse. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek/fritera lökringarna i omgångar så att de blir krispiga och gyllenbruna. Låt rinna av på tjockt hushållspapper. Salta lätt.
Kommentarer