Dalaentré

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Dalaentré

Ett festligt recept på dalaentré med äppel- och blåbärschutney. Du gör det av bland annat rödbetor, getost, Gustafskorv, äpple, fikon, vinäger och blåbär. Snabblagat och delikat!

Dalaentré

Ingredienser

6 portioner
300 g  färska rödbetor (gärna små)
3 msk  solrosfrön
2   salladslökar
150 g  getost (av chèvretyp)
salt
svartpeppar
300 g  gustafskorv (eller rökt hästkött)

Äppel- och blåbärschutney

1 1/2   syrligt äpple t ex gravensteiner
1/2   liten gul lök
2   torkade fikon
1/2 dl  rårörssocker
1/2 msk  balsamvinäger
1/2 msk  vitvinsvinäger
1 krm  salt
1/2 dl  blåbär

Gör så här

Tips

Friterade lökringar
Skala och skär lök i tunna skivor/ringar. Pudra dem med majsstärkelse.
Hetta upp olja i en stekpanna. Stek/fritera lökringarna i omgångar så att de blir krispiga och gyllenbruna. Låt rinna av på tjockt hushållspapper. Salta lätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Getost med färska fikon & parmaskinka
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baguette med getost och fikon
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med äpplen och kyckling i kardemummamarinad
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga