Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetssallad med fetaost & senapssås

Läcker och nyttig rödbetssallad med fetaost och senapssås. God och mättande som lättare lunch eller som tillbehör till kött eller fisk. Med sina vackra färg, sin uppfriskande smak och sitt nyttiga innehåll gör salladen succé även på festbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj rödbetorna. Koka med skal i vatten tills de är mjuka. Spola rödbetorna under rinnande kallt vatten och dra av skalet. Skär dem i klyftor.
  2. Sås: Blanda olja, senap, vinäger och kummin till en dressing. Häll över rödbetorna (men spara 1/4 till servering). Låt stå i 30 minuter.
  3. Hacka persiljan grovt. Blanda lite av persilja med rödbetsklyftorna. Salta. Lägg upp på ett fat eller i en skål.
  4. Skala och skär rödlöken fint och fördela över rödbetorna. Smula över fetaosten och lägg på resten av persiljan. Peppra och häll över den resterande senapssåsen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt fetaosten mot tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • 1 tsk salt (gärna flingsalt)
  • 1 rödlök
  • 100 g fetaost
  • 1/2 tsk peppar
Senapssås
  • 1 msk olja
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk kumminfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 720 kJ / 170 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden