Rödbetssallad med grillad halloumiost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetssallad med grillad halloumiost

Rödbetssallad med grillad halloumiost är en ypperlig förrätt om du vet att dina gäster tycker om de röda betorna och den grekiska osten. Pinjenötterna gör salladen lite krispig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten och skala dem. Skär dem i tärningar. Lägg dem i en skål och häll över vinäger och olja. Strö på salt och rör om.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Strö dem över rödbetorna tillsammans med grovt strimlad basilika. Låt gärna stå ett par timmar.
  3. Skär osten i 3-4 mm tjocka skivor. Stek eller grilla dem ca 1 min på varje sida i en lätt oljad panna. Servera dem varma på nyrostad baguette eller lantbröd till rödbetssalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • vatten
  • salt
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 1/2 kruka basilika
  • 150 g halloumiost
  • 1 tsk olja
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden