Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico

Fint hyvlade rödbetor med ljuvligt täcke av rucola, parmesanost, pinjenötter samt balsamico. Fungerar både som förrätt, på buffén eller som salladstillbehör. En lättlagad rätt som är lika god för magen som vacker för ögat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Skölj av i kallt vatten och skala dem.
  2. Rosta pinjekärnorna i en torr och het stekpanna och låt svalna.
  3. Koka ned balsamvinäger och honung till 1/3. Låt svalna.
  4. Skiva rödbetorna tunt på mandolin eller med en kniv. Lägg ut på fat eller tallrikar.
  5. Toppa med rucola och parmesanost. Strö över pinjekärnorna.
  6. Ringla över balsamico och olivolja.

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot en mjölkproteinfri ost.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 rödbetor
  • 3 msk pinjenötskärnor
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 tsk honung
  • 65 g ruccola
  • 80 g parmesanost i flagor
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1238 kJ / 296 kCal