Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico

Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
0
Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico

Fint hyvlade rödbetor med ljuvligt täcke av rucola, parmesanost, pinjenötter samt balsamico. Fungerar både som förrätt, på buffén eller som salladstillbehör. En lättlagad rätt som är lika god för magen som vacker för ögat.

Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico

Ingredienser

4 portioner
8   rödbetor
3 msk  pinjenötskärnor
1 dl  balsamvinäger
2 tsk  honung
65 g  rucola
80 g  parmesanflarn eller annan lagrad hårdost
2 msk  olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot en mjölkproteinfri ost.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1238 KJ / 296 kCal
Fett17.3 g
Salt0.6 g
Kolhydrater22.7 g
Protein11.5 g

Testa liknande recept

Svamprisotto med salsa verde
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronpaj med björnbär
Betyg 2.6 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med hollandaise och färskpotatiskompott
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bläckfisk i kokosmjölk
Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hallon- och limeparfait med kanderade valnötter
Betyg 3.4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga