Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
Fint hyvlade rödbetor med ljuvligt täcke av rucola, parmesanost, pinjenötter samt balsamico. Fungerar både som förrätt, på buffén eller som salladstillbehör. En lättlagad rätt som är lika god för magen som vacker för ögat.
Ingredienser
4 portioner
8 rödbetor
3 msk pinjenötskärnor
1 dl balsamvinäger
2 tsk honung
65 g rucola
80 g parmesanflarn eller annan lagrad hårdost
2 msk olivolja
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot en mjölkproteinfri ost.
Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1238 KJ / 296 kCal
Fett17.3 g
Salt0.6 g
Kolhydrater22.7 g
Protein11.5 g
Kommentarer