Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico

33
0
Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico

Fint hyvlade rödbetor med ljuvligt täcke av rucola, parmesanost, pinjenötter samt balsamico. Fungerar både som förrätt, på buffén eller som salladstillbehör. En lättlagad rätt som är lika god för magen som vacker för ögat.

Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico

Ingredienser

4 portioner
8 rödbetor
3 msk pinjenötskärnor
1 dl balsamvinäger
2 tsk honung
65 g rucola
80 g parmesan i flagor
2 msk olivolja

För alla

Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesanosten mot en mjölkproteinfri ost.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1238 KJ / 296 kCal
Fett 17.3 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 22.7 g
Protein 11.5 g
Läs mer om näringsvärden