Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Sallad med ugnsrostade rödbetor, kyckling och fetaost

Laga en matig sallad till middag ikväll! Med matvete, rostade rödbetor, kyckling och en yoghurtsås med fetaost blir det både en mättande och supergod smakrik sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skiva den Pocherade kycklingen tunt.
  2. Mosa fetaosten med yoghurten. Strimla basilikabladen och vänd ner. Smaka av med olivolja, salt och peppar. 
  3. Lägg salladen, kycklingen, Ugnsrostade rödbetorna och matvetet på tallrikar eller ett stort fat. Strö över Frömix. Servera med yoghurtsåsen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i de länkade recepten.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot quinoa eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/2 sats pocherad kyckling (se länk i steg 1)
  • 1/3 sats ugnsrostade rödbetor (se länk i steg 3)
  • 4 port kokt matvete
  • 1/2 sats frömix (se länk i steg 3)
  • 150 g fetaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 1/2 kruka basilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 påse blandsallad (à ca 225 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer