Rostade rödbetor med halloumi och solrosfrö
En otroligt passande rätt nu när våren står i full blom! Stekta klyftor av rödbetor blandas med smaker från rosmarin, solrosfrön, balsamvinäger och honung. De serveras sedan med kokt potatis, nötig mâchesallad och hyvlad halloumi för sälta! Klicka gärna dit lite matyoghurt och du har middagen serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna ratte)
500 g kokta rödbetor
1 msk olivolja
1 msk smör
1/2 kruka rosmarin
1/2 dl solrosfrö
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
salt
peppar
400 g halloumi
2 dl matyoghurt
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2991 KJ / 714 kCal
Fett36 g
Salt5 g
Kolhydrater62 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men jag stekte halloumi för att få en mer lagad känsla.
Helena
2019-05-16Om man kokar potatisen i förväg är det extremt snabbt och enkelt att svänga ihop denna perfekta lunch.
Mica
2019-05-15