Rostade rödbetor med halloumi och solrosfrö

10
2
Rostade rödbetor med halloumi och solrosfrö

En otroligt passande rätt nu när våren står i full blom! Stekta klyftor av rödbetor blandas med smaker från rosmarin, solrosfrön, balsamvinäger och honung. De serveras sedan med kokt potatis, nötig mâchesallad och hyvlad halloumi för sälta! Klicka gärna dit lite matyoghurt och du har middagen serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019

Rostade rödbetor med halloumi och solrosfrö

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna ratte)
500 g
kokta rödbetor
1 msk
olivolja
1 msk
smör
1/2
kruka rosmarin
1/2 dl
solrosfrö
1 msk
balsamvinäger
1 msk
honung
-
salt
-
peppar
400 g
halloumi
2 dl
matyoghurt
65 g
mâchesallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, halloumi och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och yoghurt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Stek en pressad vitlöksklyfta i pannan med rödbetorna.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Helena

2019-05-16

Gott men jag stekte halloumi för att få en mer lagad känsla.

Mica

2019-05-15

Om man kokar potatisen i förväg är det extremt snabbt och enkelt att svänga ihop denna perfekta lunch.

Näringsvärde per portion

Energi 2991 KJ / 714 kCal
Fett 36 g
Salt 5 g
Kolhydrater 62 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept