Rostade rödbetor med halloumi och solrosfrö

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
2
Rostade rödbetor med halloumi och solrosfrö

En otroligt passande rätt nu när våren står i full blom! Stekta klyftor av rödbetor blandas med smaker från rosmarin, solrosfrön, balsamvinäger och honung. De serveras sedan med kokt potatis, nötig mâchesallad och hyvlad halloumi för sälta! Klicka gärna dit lite matyoghurt och du har middagen serverad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019

Rostade rödbetor med halloumi och solrosfrö

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna ratte)
500 g kokta rödbetor
1 msk olivolja
1 msk smör
1/2 kruka rosmarin
1/2 dl solrosfrö
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
salt
peppar
400 g halloumi
2 dl matyoghurt
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Gott men jag stekte halloumi för att få en mer lagad känsla.

Helena

2019-05-16

Om man kokar potatisen i förväg är det extremt snabbt och enkelt att svänga ihop denna perfekta lunch.

Mica

2019-05-15

Näringsvärde per portion

Energi2991 KJ / 714 kCal
Fett36 g
Salt5 g
Kolhydrater62 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödbetsris med sparris och halloumisallad
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloumipasta med ärtor och soltorkad tomatcrème
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetssallad med grillad halloumiost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med stekt halloumi, krutonger och varma rödbetor
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med honungsstekt halloumi och blåbär
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetssallad med halloumitärningar
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga