Rostade rödbetor med halloumi och solrosfrö
En otroligt passande rätt nu när våren står i full blom! Stekta klyftor av rödbetor blandas med smaker från rosmarin, solrosfrön, balsamvinäger och honung. De serveras sedan med kokt potatis, nötig mâchesallad och hyvlad halloumi för sälta! Klicka gärna dit lite matyoghurt och du har middagen serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019
Ingredienser
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, halloumi och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och yoghurt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men jag stekte halloumi för att få en mer lagad känsla.
Helena
2019-05-16Om man kokar potatisen i förväg är det extremt snabbt och enkelt att svänga ihop denna perfekta lunch.
Mica
2019-05-15