Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Filodegsflarn med rödbetor, getost och granatäppelsallad

Funderar du på vad du ska laga till middag idag? Testa detta goda filodegsflarn med rödbetor, getost och granatäpple. Filodegsflarn är en snabb variant på pizza som kan varieras i oändlighet! Vi serverar flarnet tillsammans med en god sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret. Pensla filodegsarken ett och ett med smöret och lägg på varandra på en bakpappersklädd plåt.
  3. Bred eller smula på osten och fördela Ugnsrostade rödbetor över. Grädda i 15-20 minuter tills flarnet har fått fin färg. 
  4. Häll av och skölj kikärterna, låt rinna av. Blanda med olja, salt, peppar, sallad och granatäpplekärnor.
  5. Toppa flarnet med lite sallad. Servera resten av salladen vid sidan av.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/3 sats ugnsrostade rödbetor (se länk i steg 3)
  • 50 g smör
  • 7 ark filodeg (7 ark motsvarar ca 175 g)
  • 200 g färsk getost
  • ca 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 2 dl granatäppelkärnor
  • 1 påse blandsallad (à ca 225 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer