Ugnsrostade rödbetor

De goda rödbetorna blir härligt mjuka och söta när de får rostas i ugn i lugn och ro. Med lite honung och balsamvinäger blir de extra smakrika. Servera de ugnsrostade rödbetorna som tillbehör till middagen eller på en pizza, i en matpaj eller sallad.
 Ett recept från: 
Buffé nr 8, 2019

Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i denna Sallad med ugnsrostade rödbetor, kyckling och fetaost eller som topping på detta Filodegsflarn med rödbetor, getost och granatäppelsallad.
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi713 KJ / 171 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
4 stFel i ungstemperatur 225 grader? Och 50 minuter är helt tokigt lång tid. Redan på en halvtimme brändes det helt. Fick slängas. Skulle det varit 125 gader kanske?
Seppo
Om man använder redan förkokta rödbetor, hur länge ska de rostas i ugnen? 15-30 min?
Yvonne
Hej Yvonne! Det går att rosta färdigkokta rödbetor men de blir lite vattnigare och tar ca 20 minuter i ugnen. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Förmodligen inte om de skall vara inne i 50 minuter!
Göran
Hej Göran! Du har helt rätt, rödbetorna behöver inte förkokas. Hälsningar Elina
ICA-köket