Ugnsrostade rödbetor

De goda rödbetorna blir härligt mjuka och söta när de får rostas i ugn i lugn och ro. Med lite honung och balsamvinäger blir de extra smakrika. Servera de ugnsrostade rödbetorna som tillbehör till middagen eller på en pizza, i en matpaj eller sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex i denna Sallad med ugnsrostade rödbetor, kyckling och fetaost eller som topping på detta Filodegsflarn med rödbetor, getost och granatäppelsallad.
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi713 KJ / 171 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
3 stOm man använder redan förkokta rödbetor, hur länge ska de rostas i ugnen? 15-30 min?
Yvonne
Hej Yvonne! Det går att rosta färdigkokta rödbetor men de blir lite vattnigare och tar ca 20 minuter i ugnen. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Förmodligen inte om de skall vara inne i 50 minuter!
Göran
Hej Göran! Du har helt rätt, rödbetorna behöver inte förkokas. Hälsningar Elina
ICA-köket
Ska rödbetorna vara förkokta innan ugnsrostningen?
Gerd