Tortillapizza med ajvar relish och chorizo

10
0
Tortillapizza med ajvar relish och chorizo

Pizza express! Tortillabröd är bra till så mycket mer än tacos, fajitas och burrito. Inte minst till supertunna pizzor med paprikaröran ajvar relish, kryddig chorizo, rödlök och oliver. Låt krämig mozzarella smälta över hela kalaset, toppa med ruccola och hugg in!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Tortillapizza med ajvar relish och chorizo

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
4 stora tortillabröd
1 1/2 dl mild eller stark ajvar relish
2 mozzarella (à 125 g)
80 g tunt skivad chorizo
1 dl svarta urkärnade kalamataoliver
1/2 påse rucola till servering (à 65 g)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd, kontrollera ingrediensförteckningen på korven.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mozzarella, kontrollera ingrediensförteckningen på korven.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ, kontrollera ingrediensförteckningen på korven.

Gör så här

Tips

Servera en fräsch pizzasallad till! Strimla vitkål och pressa över lite citronjuice. Strö över en nypa flingsalt och droppa i ett par matskedar olivolja. Krama kålen mjuk med renda händer. Mal över svartpeppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1645 KJ / 393 kCal
Fett 22 g
Salt 221 g
Kolhydrater 31 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden