Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Salamipasta med kryddig oliv- och sockerärtssås

Det här är beviset för att en snabb och lättlagad pastarätt inte behöver vara tråkig! Här får du ordentligt med smak genom svarta oliver och knalligt orange ajvar relish.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla salami, skinka och sockerärter. Skär rädisorna i klyftor.
  3. Värm ajvar relish i en kastrull och blanda med nykokt pasta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda pastan med grönsakerna och oliver. Lägg upp på tallrikar och toppa med ruccola, salami och skinka.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta. Kontrollera innehållet i salamin.
Gör laktosfri: Lite mozzarella kan ev tålas, uteslut annars alt ersätt med riven hårdost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut mozzarella. Kontrollera innehållet i salamin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta penne
  • 100 g salami
  • 100 g rökt skinka
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 knippe rädisor
  • 2 dl ajvar relish
  • salt och peppar
  • 100 g kalamataoliver
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1886 kJ / 451 kCal