Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pizza med rostad paprika, champinjoner, tomat och ajvar

Långt ifrån lagom är den här smakrika och balkaninspirerade pizzan. Med ajvar på botten och rostad paprika, champinjoner och tomat på toppen blir smakupplevelsen helt ny.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pizza: Dela, kärna ur och skiva paprikorna.
  3. Rosta paprikorna i olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Dela tomaterna. Ansa och skiva champinjonerna.
  5. Lägg pizzabottnarna på plåtar med bakplåtspapper. Bred ajvar på bottnarna och strö över osten. Lägg på champinjoner, tomater och paprika.
  6. Grädda pizzorna 10-15 minuter.  
  7. Grönsaker: Ansa och strimla salladen.  Hyvla zucchinin i remsor med potatisskalare eller osthyvel.
  8. Toppa pizzan med oregano och servera med grönsakerna.

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut prästost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Pizza
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 msk olivolja
  • 10 cocktailtomater (gärna romanticatomater)
  • 10 champinjoner
  • 2 pizzabottnar (à 180 g)
  • 2 dl stark ajvar relish
  • 2 1/2 dl riven prästost
  • 2 msk hackad färsk oregano (2 msk färsk motsvarar 1 msk torkad)
Grönsaker
  • 1 cosmopolitansallad
  • 1 zucchini
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1560 kJ / 371 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept