Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp

Dessa mästerliga, kryddiga järpar får sin heta smak av chilipulver och chorizokorv som blandas med fläskfärsen före stekning. Kikärtsdippen till järparna får även den en kryddig ton med hjälp ajvar relish. Ett underbart recept som måste provas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär chorizon i fina tärningar.
  3. Blanda färsen ordentligt med chorizo, salt, peppar och chilipulver. Tillsätt ägg och arbeta färsen så att den blir fast. Blanda i matlagningsyoghurt.
  4. Forma färsen till 8 lika stora järpar (för 4 port), lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  5. Dipp: Häll av och skölj kikärterna. Skala och skiva vitlöken. Mixa kikärter, vitlök, ajvar relish och olivolja, späd med vatten. Smaksätt med salt, svartpeppar och citronsaft.
  6. Servera järparna med kikärtsdippen. Bulgur blandat med bladspenat passar bra som tillbehör.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och ajvar relish.
Gör glutenfri: servera med ris, quinoa eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 chorizo
  • ca 500 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • 1 dl matlagningsyoghurt
Paprika- och kikärtsdipp
  • 1 tetra kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk ajvar relish
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3493 kJ / 833 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden