Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Salamipasta med sockerärter och mozzarella

Den här snabblagade ”allt-i-ett-pastan” är snabb och enkel att tillaga och uppskattas av både stora och små. Servera ruccolan vid sidan av om hela rätten inte går åt så håller rätten bättre till nästa dag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla sockerärterna och låt dem koka med pastan sista minuten.
  3. Strimla salamin och skinkan. Tvätta och skiva rädisorna.
  4. Värm ajvar relish i en kastrull och blanda med pastan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda pastan med allt och toppa med mozzarellan riven i bitar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salamin.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
GÖr laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spagetti)
  • 150 g sockerärtor
  • 120 g skivad salami
  • 100 g skivad rökt skinka
  • 1/2 strut rädisor (1/2 strut motsvarar ca 6 st)
  • 2 dl ajvar relish
  • salt och peppar
  • 100 g urkärnade kalamataoliver
  • 65 g ruccola
  • 100 g mozzarella
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2389 kJ / 570 kCal