Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Torskrygg i ugn med len potatiscréme och räkor, perfekt till nyår och andra festliga tillfällen. Här kombinerar du rimmad torskrygg med en créme gjord på mandelpotatis. Toppa med lätt smörstekta räkor smaksatta med citron och dill.
Samarbete med:
Royal Greenland

Ingredienser
4 portioner
Rimmad torsk
4 port Royal Greenland torskryggfilé (à ca 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk socker
5 dl vatten
Potatiscrème
600 g mandelpotatis
2 dl smetana
1/2 citron
salt
peppar
Dillsmör
2 dl avrunna skalade räkor i lake
1/2 purjolök (à ca 100 g)
1 kruka färsk dill
100 g smör
färskpressad citronsaft (några droppar)
1 ask krasse
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2794 KJ / 668 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater32 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En riktig favorit - lagat och njutit flera gånger👍
Vanja
2023-11-11Fantastiskt gott. Ringla över en syrlig sås och addera något krispigt så har du en fullträff.
Alexander
2023-11-08Hade stora förväntningar efter att ha läst kommentarerna här. Jag tyckte inte det var nåt speciellt, helt ok men inte mer.
Vanja
2023-09-23