Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

143
33
Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Torskrygg i ugn med len potatiscréme och räkor, perfekt till nyår och andra festliga tillfällen. Här kombinerar du rimmad torskrygg med en créme gjord på mandelpotatis. Toppa med lätt smörstekta räkor smaksatta med citron och dill.

Skriv ut

Samarbete med:

Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Ingredienser

4 portioner

Rimmad torsk

4
port torskrygg (à ca 140 g)
1 1/2 msk
salt
2 tsk
socker
5 dl
vatten

Potatiscrème

600 g
mandelpotatis
2 dl
smetana
1/2
citron
-
salt
-
peppar

Dillsmör

2 dl
avrunna skalade räkor i lake
1/2
purjolök (à ca 100 g)
1
kruka färsk dill
100 g
smör
-
färskpressad citronsaft (några droppar)
1
ask krasse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

143

Kommentarer

Magnus

2021-04-10

Mycket gott! SB 6360 är strålande till!

Ronny

2021-03-21

Jättegott blev väldigt gott

Linda

2021-03-14

Tack för ett fantastiskt recept. Lite koll på tider krävdes och förstås en hel del ingredienser. Däremot var inget svårt och resultatet hänförande. Det här kommer vi definitivt göra om!

Näringsvärde per portion

Energi 2794 KJ / 668 kCal
Fett 43 g
Salt 5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept