Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Torskrygg i ugn med len potatiscréme och räkor, perfekt till nyår och andra festliga tillfällen. Här kombinerar du rimmad torskrygg med en créme gjord på mandelpotatis. Toppa med lätt smörstekta räkor smaksatta med citron och dill.

Ingredienser
4 portioner
Rimmad torsk
4 port torskryggfilé (à ca 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk socker
5 dl vatten
Potatiscrème
600 g mandelpotatis
2 dl smetana
1/2 citron
salt
peppar
Dillsmör
2 dl avrunna skalade räkor i lake
1/2 purjolök (à ca 100 g)
1 kruka färsk dill
100 g smör
färskpressad citronsaft (några droppar)
1 ask krasse
Gör så här
02:00:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2794 KJ / 668 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater32 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite mer potatisar behövs för 4 pers.
Elena
2025-01-18Den här rätten är en succé. Godare än finrestaurangen!
Jonatan
2025-01-01I med lite västerbottenost i potatispuren...Det blir så gott! Och färska räkor förstås..
Marie
2024-12-31