Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

251
46
Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Torskrygg i ugn med len potatiscréme och räkor, perfekt till nyår och andra festliga tillfällen. Här kombinerar du rimmad torskrygg med en créme gjord på mandelpotatis. Toppa med lätt smörstekta räkor smaksatta med citron och dill.

Samarbete med:

Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Ingredienser

4 portioner

Rimmad torsk

4 port torskrygg (à ca 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk socker
5 dl vatten

Potatiscrème

600 g mandelpotatis
2 dl smetana
1/2 citron
salt
peppar

Dillsmör

2 dl avrunna skalade räkor i lake
1/2 purjolök (à ca 100 g)
1 kruka färsk dill
100 g smör
färskpressad citronsaft (några droppar)
1 ask krasse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

251

Kommentarer

Anneli

2022-07-03

Kan jag rimma fisken i förväg och ha den i kylen (inte i lagen förstås) tills den ska tillagas?

Anneli

2022-07-01

Så vansinnigt gott så jag ska ha det som bjudit på vårt 30-års jubileum.

Christina

2022-05-29

Nog det godaste jag ätit…å lätt att göra! Super super gott!! Christina

Näringsvärde per portion

Energi 2794 KJ / 668 kCal
Fett 43 g
Salt 5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden