Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör
Torskrygg i ugn med len potatiscréme och räkor, perfekt till nyår och andra festliga tillfällen. Här kombinerar du rimmad torskrygg med en créme gjord på mandelpotatis. Toppa med lätt smörstekta räkor smaksatta med citron och dill.
Ingredienser
4 portioner
Rimmad torsk
4 port Royal Greenland torskryggfilé (à ca 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk socker
5 dl vatten
Potatiscrème
600 g mandelpotatis
2 dl smetana
1/2 citron
salt
peppar
Dillsmör
2 dl avrunna skalade räkor i lake
1/2 purjolök (à ca 100 g)
1 kruka färsk dill
100 g smör
färskpressad citronsaft (några droppar)
1 ask krasse
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2794 KJ / 668 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater32 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!!
Marie
2024-01-27Supergott. Men lite extra citronjuice i potatisen skadar inte
Thomas
2023-12-31Väldigt god, enkel att tillaga och fin att servera. Dock gjorde vi betydligt mycket mer potatiscreme än enligt receptet. Fin bjudrätt som även älskades av tonåringarna.
Cecilia
2023-12-31