Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Betyg 4.7 av 5.
336 personer har röstat
68
Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Torskrygg i ugn med len potatiscréme och räkor, perfekt till nyår och andra festliga tillfällen. Här kombinerar du rimmad torskrygg med en créme gjord på mandelpotatis. Toppa med lätt smörstekta räkor smaksatta med citron och dill.

Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Ingredienser

4 portioner

Rimmad torsk

4 port torskryggfilé (à ca 140 g)
1 1/2 msk salt
2 tsk socker
5 dl vatten

Potatiscrème

600 g mandelpotatis
2 dl smetana
1/2 citron
salt
peppar

Dillsmör

2 dl avrunna skalade räkor i lake
1/2 purjolök (à ca 100 g)
1 kruka färsk dill
100 g smör
färskpressad citronsaft (några droppar)
1 ask krasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
336 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott! Fisken tar en bra bit mer än 30 minuter om man har en hel torskrygg, jag hade över/undervärme 125 men fick gå över till varmluft 130 g men det tog ändå närmare 1 timma att komma upp till 56 grader. Det hade varit bra att förtydliga att fisken ska rimmas i 2 timmar så att man, som någon kommenterat, inte luras att tro att maten är klar efter 45 min. Jag använde också färska räkor som jag gillar bättre.

Marie

2024-11-01

Skulle bjuda detta som söndagsmiddag. Ser tidåtgång - under 45 minuter - perfekt. Kollar ingredienslistan- har allt hemma - perfekt. Men - det fick bli något annat. ska rimmas i 2 timmar. Där brast det. Hade varit bra om tidåtgången varit korrekt angiven. Speciellt när det redan är kommenterat för två åt sedan. Skärpning.

Karin

2024-10-13

Tack Karin för din kommentar! Ber om ursäkt för att receptet hade fel tidsangivelse. Hoppas ni fick en fin söndagsmiddag tillslut och att du hittade något annat gott recept eller lagade rätten utan att rimma torsken. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-10-14

Brynte smöret lätt för mer smak och använde en potatisstöt istf matberedare för att undvika klistrigheten; det här är en riktigt favorit!

Lars

2024-06-16

Näringsvärde per portion

Energi2794 KJ / 668 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater32 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torskrygg med brynt smör-vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toast med panerad torsk och dillgremolata
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Gratinerad savoykål med parmesan
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med torskrygg och röd pesto
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskburgare med ricotta, dill och rucola
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga