Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

173
35
Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Torskrygg i ugn med len potatiscréme och räkor, perfekt till nyår och andra festliga tillfällen. Här kombinerar du rimmad torskrygg med en créme gjord på mandelpotatis. Toppa med lätt smörstekta räkor smaksatta med citron och dill.

Skriv ut

Samarbete med:

Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör

Ingredienser

4 portioner

Rimmad torsk

4
port torskrygg (à ca 140 g)
1 1/2 msk
salt
2 tsk
socker
5 dl
vatten

Potatiscrème

600 g
mandelpotatis
2 dl
smetana
1/2
citron
-
salt
-
peppar

Dillsmör

2 dl
avrunna skalade räkor i lake
1/2
purjolök (à ca 100 g)
1
kruka färsk dill
100 g
smör
-
färskpressad citronsaft (några droppar)
1
ask krasse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

173

Kommentarer

Lili-ann

2021-06-20

Mycket lyckad rätt som vi kommer att njuta av fler ggr

Karin

2021-04-17

Är ingen fiskälskare, men det här var jätte gott! Karin E

Magnus

2021-04-10

Mycket gott! SB 6360 är strålande till!

Näringsvärde per portion

Energi 2794 KJ / 668 kCal
Fett 43 g
Salt 5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept