Fisktacos med marinerad rödkål och ärttzatziki
Krispiga torskfilébitar panerade allra helst med panko fyller du här de mjuka tortillabröden med. Fisken får sällskap av marinerad rödkål och härligt vitlökssmakande tzatziki gjord på gröna ärtor. Gott, enkelt och härligt med en fisktaco.
Samarbete med:
Royal Greenland
Ingredienser
10 bufféportioner
Rödkål
2 lime (2 lime motsvarar 3 msk limesaft)
1 msk akaciahonung
2 msk olja
salt
peppar
500 g rödkål
Ärttzatziki
2 vitlöksklyftor
500 g frysta tinade ärtor
2 dl grekisk yoghurt
1 kruka körvel eller persilja
Torsk
900 g torskfilé eller sejfilé
2 ägg
2 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk olja
10 små tortillabröd (gärna fullkorn)
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1339 KJ / 319 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater32 g
Protein25 g
Kommentarer
Nja. Färgglatt men matvarorna passar inte med varandra. Hade visserligen inte körvel, tog istället mynta i tzatzikin. Tina gärna upp ärtorna något så blir det lättare att mixa tzatzikin och den blir inte lika glasslik.
Sara
2023-11-07Hej Sara! Tack för din kommentar. Receptet är nu uppdaterat med information om att man ska tina ärtorna innan de mixas. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-11-10Okej fisktacos, men inte mer. Smakerna lyfte inte riktigt.
Emmy
2022-11-06