Fisktacos med marinerad rödkål och ärttzatziki

10
0
Fisktacos med marinerad rödkål och ärttzatziki

Krispiga torskfilébitar panerade allra helst med panko fyller du här de mjuka tortillabröden med. Fisken får sällskap av marinerad rödkål och härligt vitlökssmakande tzatziki gjord på gröna ärtor. Gott, enkelt och härligt med en fisktaco.

Samarbete med:

Fisktacos med marinerad rödkål och ärttzatziki

Ingredienser

10 bufféportioner

Rödkål

2 lime (2 lime motsvarar 3 msk limesaft)
1 msk akaciahonung
2 msk olja
salt
peppar
500 g rödkål

Ärttzatziki

2 vitlöksklyftor
500 g frysta ärtor
2 dl grekisk yoghurt
1 kruka körvel eller persilja

Torsk

900 g torskfilé eller sejfilé
2 ägg
2 dl ströbröd (gärna panko)
1 msk olja
10 små tortillabröd (gärna fullkorn)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1339 KJ / 319 kCal
Fett 9 g
Salt 1 g
Kolhydrater 32 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden