Gratinerad savoykål med parmesan

13
4
Gratinerad savoykål med parmesan

Savoykål med parmesan är en kombination som slår det mesta, speciellt när den gratinerats i ugn. Ett enkelt och supergott tillbehör till exempelvis sprödbakad torsk.

Gratinerad savoykål med parmesan

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g savojkål
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk (3%)
125 g riven parmesan (+ ev extra till servering)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
persilja (till servering)

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.

Receptet uppdaterades 2020-05.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Erika

2022-01-27

Ljuvligt! Särskilt med färskostfylld lax.

Thomas

2021-03-09

Hur gott som helst!

Eva

2020-04-21

Tyvärr inte så bra. Det blir för torrt. Använd halva kålen och dela upp i mindre bitar samt häll såsen på insidan av kålen, inte på ytterskalet. Då blir kålen saftigare.

Redaktionen ICAse

2020-05-19

Hej Eva! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet och minskat mängden kål från 1 kg till ca 500 g. Hälsningar Ulrika