Gratinerad savoykål med parmesan

Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat
8
Gratinerad savoykål med parmesan

Savoykål med parmesan är en kombination som slår det mesta, speciellt när den gratinerats i ugn. Ett enkelt och supergott tillbehör till exempelvis sprödbakad torsk.

Gratinerad savoykål med parmesan

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  savojkål
1 msk  smör
1 msk  vetemjöl
2 dl  mjölk (3%)
125 g  riven parmesan (+ ev extra till servering)
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
persilja (till servering)

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.

Receptet uppdaterades 2020-05.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Gott, äter med salsiccia. Byter ut parmesan mot ädelost ibland

Eva

2023-10-27

Så gott. Perfekt lchf rätt

Patrik

2023-10-01

Fantastiskt gott! Går jättebra att bara äta som vegetarisk rätt, men skulle vilja ha tips på andra tillbehör än just torsk. Lamm? Kyckling? Carina

Carina

2023-09-23

Hej Carina! Kul att höra att du gillar receptet! ❤ Lax och fläskfilé (utöver lamm och kyckling) är också gott till det här. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-25

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Pasta med krämig dragonsås
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med savoykål och gröna ärtor
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig pasta med räkor och vitlök
Betyg 4.1 av 5.
363 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsiccia med krämig kål
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålsallad med persilja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga