Gratinerad savoykål med parmesan

Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
5
Gratinerad savoykål med parmesan

Savoykål med parmesan är en kombination som slår det mesta, speciellt när den gratinerats i ugn. Ett enkelt och supergott tillbehör till exempelvis sprödbakad torsk.

Gratinerad savoykål med parmesan

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  savojkål
1 msk  smör
1 msk  vetemjöl
2 dl  mjölk (3%)
125 g  riven parmesan (+ ev extra till servering)
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
persilja (till servering)

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.

Receptet uppdaterades 2020-05.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Vi har det här till grillat som ett av tillbehören så otroligt gott vi har även prövat att ha detta som substitut till den ugnsrostade potatisen för att kunna utesluta kolhydraterna och det blev succé hos frun så nu önskar hon detta varje helg. Tack för ett fantastiskt recept

Patrik

2023-05-27

Ljuvligt! Särskilt med färskostfylld lax.

Erika

2022-01-27

Hur gott som helst!

Thomas

2021-03-09

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Pasta med krämig dragonsås
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med savoykål och gröna ärtor
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsiccia med krämig kål
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålsallad med persilja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fräst spetskål med bacon
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga