Gratinerad savoykål med parmesan

6
3
Gratinerad savoykål med parmesan

Savoykål med parmesan är en kombination som slår det mesta, speciellt när den gratinerats i ugn. Ett enkelt och supergott tillbehör till exempelvis sprödbakad torsk.

Skriv ut
Gratinerad savoykål med parmesan

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
savojkål
1 msk
smör
1 msk
vetemjöl
2 dl
mjölk (3%)
125 g
riven parmesanost (+ ev extra till servering)
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
-
persilja (till servering)

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.

Receptet uppdaterades 2020-05.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Thomas

2021-03-09

Hur gott som helst!

Eva

2020-04-21

Tyvärr inte så bra. Det blir för torrt. Använd halva kålen och dela upp i mindre bitar samt häll såsen på insidan av kålen, inte på ytterskalet. Då blir kålen saftigare.

Redaktionen ICAse

2020-05-19

Hej Eva! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet och minskat mängden kål från 1 kg till ca 500 g. Hälsningar Ulrika

Emily

2020-04-19

Jättegott! Gjorde dock på ett halvt kålhuvud men med samma mängd sås som till ett helt - och det behövdes! Hade blivit lite torrt annars.

Testa liknande recept