UNDER 45 MIN | Medel

Ljummen potatissallad med kapris och ugnsrostad paprika

Denna ljuvliga potatissallad lämnas inget åt slumpen. En härlig blandning av grönsaker där den ugnsrostade paprikan ger en djup och fyllig smak till den salta kaprisen. Passar perfekt som sidorätt till exempelvis till torsk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ungen på 225°C.
  2. Dela och kärna ur paprikan. Lägg paprikorna med skalsidan upp på bakplåtspappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills skalet är svart. Låt svalna något innan du drar bort skalet.
  3. Skala potatisen om skalet är tjockt. Koka potatisen tills den är mjuk. 
  4. Skala löken. Strimla paprika och lök. Hacka oliver och persilja. Blanda allt med kapris och olivolja i en skål. 
  5. Vänd ner potatisen i salladen och blanda med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera ljummen, förslagsvis till torsk.

För alla

Fri från gluten, lakots, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 paprikor (gärna gula och röda)
  • 500 g små potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 50 g svarta oliver utan kärnor
  • ca 1 kruka persilja
  • 1 burk kapris (à 100 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1076 kJ / 257 kCal