Fiskburgare med ricotta, dill och rucola

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Fiskburgare med ricotta, dill och rucola

Dessa miniburgare som du fyller med krispigt stekt torskfilé passar perfekt som en smårätt eller aptitretare. Den lena ricottakrämen smaksatt med dill passar helt perfekt till fisken. Fiskburgarna toppas till sist med lite pepprig rucola.

Samarbete med:

Fiskburgare med ricotta, dill och rucola

Ingredienser

10 bufféportioner
1 1/2 - 2 krukor dill
2 dl ricottaost
salt
peppar
900 g torskfilé eller sejfilé
2 ägg
2 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk olja
10 sliderbröd (mini hamburgerbröd)
2 förp rucola (à 65 g)

Till servering

citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Gott gott! Men valde att skippa ricottan, blandade färskost, dill, lite honung samt salt och peppar.

Kristina

2021-05-02

Fiskburgare är alltid gott tänkte jag. Men ricottakräm?! Vems ide var det?Blä det var inte alls gott! Försökte rädda såsen med lite turkisk yoghurt i, Men nej. Usch! Gör gärna fiskburgare. Men skippa "osten" och gör en annan god dillsås istället. Hoppas ingen har hunnit göra denna läbbiga sås på sitt stora buffebord...

Anna

2021-03-31

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi1111 KJ / 265 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Fisktacos med marinerad rödkål och ärttzatziki
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt torskrygg med bulgur, svamp och fetaost
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskrygg i ugn med räkor och dillsmör
Betyg 4.7 av 5.
336 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskrygg med brynt smör-vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskgryta med torskrygg och röd pesto
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med panerad torsk och dillgremolata
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga