Fiskburgare med ricotta, dill och rucola

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Fiskburgare med ricotta, dill och rucola

Dessa miniburgare som du fyller med krispigt stekt torskfilé passar perfekt som en smårätt eller aptitretare. Den lena ricottakrämen smaksatt med dill passar helt perfekt till fisken. Fiskburgarna toppas till sist med lite pepprig rucola.

Samarbete med:

Fiskburgare med ricotta, dill och rucola

Ingredienser

10 bufféportioner
1 1/2 - 2   krukor dill
2 dl  ricottaost
salt
peppar
900 g  torskfilé eller sejfilé
2   ägg
2 dl  ströbröd (gärna panko)
2 msk  olja
10   sliderbröd (mini hamburgerbröd)
2   förp rucola (à 65 g)

Till servering

citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i hamburgerbrödet.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ricotta mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Tips

Använd tandpetare för att hålla ihop bröden.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Gott gott! Men valde att skippa ricottan, blandade färskost, dill, lite honung samt salt och peppar.

Kristina

2021-05-02

Fiskburgare är alltid gott tänkte jag. Men ricottakräm?! Vems ide var det?Blä det var inte alls gott! Försökte rädda såsen med lite turkisk yoghurt i, Men nej. Usch! Gör gärna fiskburgare. Men skippa "osten" och gör en annan god dillsås istället. Hoppas ingen har hunnit göra denna läbbiga sås på sitt stora buffebord...

Anna

2021-03-31

Näringsvärde per portion

Energi1111 KJ / 265 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Stekt torskrygg med bulgur, svamp och fetaost
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskrygg med brynt smör-vinägrett
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskgryta med torskrygg och röd pesto
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisktacos med marinerad rödkål och ärttzatziki
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med äggsås
Betyg 4.5 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med panerad torsk och dillgremolata
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga