Fiskburgare med ricotta, dill och rucola
Dessa miniburgare som du fyller med krispigt stekt torskfilé passar perfekt som en smårätt eller aptitretare. Den lena ricottakrämen smaksatt med dill passar helt perfekt till fisken. Fiskburgarna toppas till sist med lite pepprig rucola.
Samarbete med:
Royal Greenland
Ingredienser
10 bufféportioner
1 1/2 - 2 krukor dill
2 dl ricottaost
salt
peppar
900 g torskfilé eller sejfilé
2 ägg
2 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk olja
10 sliderbröd (mini hamburgerbröd)
2 förp rucola (à 65 g)
Till servering
citronklyftor
För alla
Kontrollera noga innehållet i hamburgerbrödet.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ricotta mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Royal Greenland.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Tips
Använd tandpetare för att hålla ihop bröden.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1111 KJ / 265 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein23 g
Kommentarer
Gott gott! Men valde att skippa ricottan, blandade färskost, dill, lite honung samt salt och peppar.
Kristina
2021-05-02Fiskburgare är alltid gott tänkte jag. Men ricottakräm?! Vems ide var det?Blä det var inte alls gott! Försökte rädda såsen med lite turkisk yoghurt i, Men nej. Usch! Gör gärna fiskburgare. Men skippa "osten" och gör en annan god dillsås istället. Hoppas ingen har hunnit göra denna läbbiga sås på sitt stora buffebord...
Anna
2021-03-31