Torskfilé med rödvinssås

Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Torskfilé med rödvinssås

Till torskfilén med rödvinssås serverar du grillad salladslök och sparris. Men först ska fiskfilé, morot och lök stå ett dygn i marinad på rödvin och kryddor. På marinaden lagar du en krämig och smakrik rödvinssås - perfekt till torsk och grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Torskfilé med rödvinssås

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 gul lök
1/2 purjolök
1 flaska rödvin (à 75 cl)
2 kvistar färsk timjan eller torkad (2 kvistar motsvarar 2 krm torkad)
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
2 msk smör
1 dl grädde

Servering

8 salladslökar
20 sparrisar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ugnsbakad torsk med sparris, tomat och basilika
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad sparris med torsk och aioli
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche på torsk med chili och lime
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkotletter med timjan och getostpudding
Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med musslor, äpple och sparris i currysås
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga