Torskfilé med rödvinssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Torskfilé med rödvinssås

Till torskfilén med rödvinssås serverar du grillad salladslök och sparris. Men först ska fiskfilé, morot och lök stå ett dygn i marinad på rödvin och kryddor. På marinaden lagar du en krämig och smakrik rödvinssås - perfekt till torsk och grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna grönsakerna grovt. Lägg dem i en bunke tillsammans med fiskfilén, rödvinet och kryddorna. Låt marinera i kylskåp i ett dygn.
  2. Ta upp och torka av fiskfilén. Bryn tillsammans med de tärnade grönsakerna.
  3. Häll marinaden i pannan och låt sjuda några minuter. Lyft sedan bort fisken och koka marinaden tills 1 dl återstår (för 4 port).
  4. Häll i grädden och smaksätt med salt och peppar. Låt koka ytterligare några minuter och sila därefter vätskan. Vispa i smöret precis före servering. Dela torskfilén i 4 delar (för 4 port) och häll såsen över. Servera med grillad salladslök och sparris som först fått ett kort uppkok.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 1 flaska rödvin (à 75 cl)
  • 2 kvistar färsk timjan eller torkad (2 kvistar motsvarar 2 krm torkad)
  • 2 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
Servering
  • 8 salladslökar
  • 20 sparrisar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info