Krämig vitkål med pankobakad torsk

6
0
Krämig vitkål med pankobakad torsk

Försvinnande god torsk i ugn med ett gott smul ovanpå. Smulet görs av vitlök, persilja, citron och panko och blir riktigt krispigt i ugnen. Torsken serveras med krämig vitkål i en god sås gjord på syrad grädde och färsk babyspenat.

Krämig vitkål med pankobakad torsk

Ingredienser

4 portioner
600 g torskrygg
1 tsk salt

Smul

1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 citron (finrivet skal)
1 dl panko
1/2 tsk rökt paprikapulver
2 msk olivolja

Spenat och vitkål

400 g vitkål
2 tsk olja
1 msk fiskfond
1 dl vitt matlagningsvin
3 dl syrad grädde
65 g babyspenat
salt
nymald svartpeppar

Serveringsförslag

kokt potatis, ris eller bröd och hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt syrad grädde mot laktosfri smetana eller laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2412 KJ / 576 kCal
Fett 40 g
Salt 5 g
Kolhydrater 19 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden