Krämig vitkål med pankobakad torsk
Försvinnande god torsk i ugn med ett gott smul ovanpå. Smulet görs av vitlök, persilja, citron och panko och blir riktigt krispigt i ugnen. Torsken serveras med krämig vitkål i en god sås gjord på syrad grädde och färsk babyspenat.
Ingredienser
Smul
Spenat och vitkål
Serveringsförslag
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt syrad grädde mot laktosfri smetana eller laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod vitkål och snygg, lyxig känsla. Kan serveras vid tex nyår. Svårt att få krispigt täcke på fisken utan att översteka den, därav bara 4 stjärnor.
Ingrid
2022-11-04