Krämig vitkål med pankobakad torsk
Försvinnande god torsk i ugn med ett gott smul ovanpå. Smulet görs av vitlök, persilja, citron och panko och blir riktigt krispigt i ugnen. Torsken serveras med krämig vitkål i en god sås gjord på syrad grädde och färsk babyspenat.
Ingredienser
4 portioner
600 g torskrygg
1 tsk salt
Smul
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 citron (finrivet skal)
1 dl panko
1/2 tsk rökt paprikapulver
2 msk olivolja
Spenat och vitkål
400 g vitkål
2 tsk olja
1 msk fiskfond
1 dl vitt matlagningsvin
3 dl syrad grädde
65 g babyspenat
salt
nymald svartpeppar
Serveringsförslag
kokt potatis, ris eller bröd och hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi2412 KJ / 576 kCal
Fett40 g
Salt5 g
Kolhydrater19 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod vitkål och snygg, lyxig känsla. Kan serveras vid tex nyår. Svårt att få krispigt täcke på fisken utan att översteka den, därav bara 4 stjärnor.
Ingrid
2022-11-04