Krämig vitkål med pankobakad torsk

Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
1
Krämig vitkål med pankobakad torsk

Försvinnande god torsk i ugn med ett gott smul ovanpå. Smulet görs av vitlök, persilja, citron och panko och blir riktigt krispigt i ugnen. Torsken serveras med krämig vitkål i en god sås gjord på syrad grädde och färsk babyspenat.

Krämig vitkål med pankobakad torsk

Ingredienser

4 portioner
600 g torskrygg
1 tsk salt

Smul

1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 citron (finrivet skal)
1 dl panko
1/2 tsk rökt paprikapulver
2 msk olivolja

Spenat och vitkål

400 g vitkål
2 tsk olja
1 msk fiskfond
1 dl vitt matlagningsvin
3 dl syrad grädde
65 g babyspenat
salt
nymald svartpeppar

Serveringsförslag

kokt potatis, ris eller bröd och hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Jättegod vitkål och snygg, lyxig känsla. Kan serveras vid tex nyår. Svårt att få krispigt täcke på fisken utan att översteka den, därav bara 4 stjärnor.

Ingrid

2022-11-04

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi2412 KJ / 576 kCal
Fett40 g
Salt5 g
Kolhydrater19 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherad torsk (grundrecept)
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig fisk med örtig coleslaw
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad torsk i folie
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga