Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing

Rimma torsk att grilla till midsommar! Låt torsken dra i en salt- och sockerlag i 12 timmar, och grilla sen fisken i foliepaket med smör. Ät som varmrätt med rödbetor, färskpotatis, rostade solrosfrön och matyoghurt smaksatt med wasabi.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen ca 12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt.
  4. Skala och klyfta rödbetorna. Vänd klyftorna i en bunke med olivolja salt och peppar. Ta ut den förvärmda plåten och lägg på rödbetorna. Sätt tillbaka plåten mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills rödbetorna är mjuka.
  5. Dressing: Blanda matlagningsyoghurt med wasabipasta. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Rosta solroskärnorna i en torr het stekpanna. Salta dem mot slutet.
  7. Lägg torsken på ett folieark. Klicka på smöret. Vik ihop till ett paket. Grilla på medelvärme och lägg på locket. Grilla ca 15 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.
  8. Lägg spenaten på ett fat, lägg på rödbetor och torsk, toppa med solrosfrön.
  9. Servera torsken med wasabiyoghurt och kokt potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på wasabin. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 port färsk eller fryst torskrygg
  • 1 1/2 msk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 l vatten
  • 10 medelstora rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 dl solroskärnor
  • grillfolie
  • 4 msk smör (4 msk motsvarar 60 g)
  • 150 g färsk spenat
  • färskpotatis till servering
Wasabidressing
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • ca 1 msk wasabipasta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1587 kJ / 380 kCal