Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing

14
0
Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing

Rimma torsk att grilla till midsommar! Låt torsken dra i en salt- och sockerlag i 12 timmar, och grilla sen fisken i foliepaket med smör. Ät som varmrätt med rödbetor, färskpotatis, rostade solrosfrön och matyoghurt smaksatt med wasabi.

Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing

Ingredienser

6 portioner
6 port färsk eller fryst torskrygg
1 1/2 msk salt
2 tsk socker
1 l vatten
10 medelstora rödbetor
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
1 dl solroskärnor
grillfolie
4 msk smör (4 msk motsvarar 60 g)
150 g färsk spenat
färskpotatis till servering

Wasabidressing

3 dl matlagningsyoghurt
ca 1 msk wasabipasta
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på wasabin. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1587 KJ / 380 kCal
Fett 22.6 g
Kolhydrater 15.3 g
Protein 27.3 g
Läs mer om näringsvärden