Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon
Ljuvligt recept på snabbrimmad torskrygg med silkeslen potatispuré, stekta champinjoner och sältan från bacon. Pricken över i:et ligger i tryffelaiolin som du serverar till. Mums!
Ingredienser
4 portioner
Torsk
700 g torskrygg
salt
1 msk smör (till stekning)
Potatispuré
1 kg mjölig potatis
peppar
1 1/2 dl mjölk
3 msk smör
Tillbehör
140 g bacon eller sidfläsk
200 g färska champinjoner
1/2 msk balsamicovinäger
hackad persilja
Till servering
1 förp aioli à 230 ml (gärna tryffelaioli)
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: byt aioli mot äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök, tryffelolja, salt och peppar.
Recept och bild i samarbete med Kavli/Eriks såser.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Snabbt enkelt gott!
Kristina
2024-04-14Supergott och enkelt! Hade (tyvärr) bara burkchampinjoner - funkar bara bra! Gjorde egen aioli med lite fransk senap istället - mums! Två mindre torskbitar - hoppade över att köra klart i ugn. När bitarna brynts 'klart' hällde jag tillbaka bacon/svampröran i stekgrytan, drog av från plattan och fick gå klart på så sätt. Enkelt och gräsligt gott!
Karin
2024-03-24Fisk (med bacon) kan inte bli godare än så här!
Johann
2024-01-09