Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon

28
4
Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon

Ljuvligt recept på snabbrimmad torskrygg med silkeslen potatispuré, stekta champinjoner och sältan från bacon. Pricken över i:et ligger i tryffelaiolin som du serverar till. Mums!

Skriv ut
Torskrygg med potatispuré, champinjoner och bacon

Ingredienser

4 portioner

Torsk

700 g
torskrygg
-
salt
1 msk
smör (till stekning)

Potatispuré

1 kg
mjölig potatis
-
peppar
1 1/2 dl
mjölk
3 msk
smör

Tillbehör

140 g
bacon eller sidfläsk
200 g
färska champinjoner
1/2 msk
balsamicovinäger
-
hackad persilja

Till servering

1
förp aioli à 230 ml (gärna tryffelaioli)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: byt aioli mot äggfri majonnäs och smaksätt med vitlök, tryffelolja, salt och peppar.

Recept och bild i samarbete med Kavli/Eriks såser.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Cecilia

12/22/2020

Gott gott! Vi tyckte det var svårt att steka fisken snyggt nästa gång gör vi den bara i ugnen med termometer. För vi kommer att göra om den!

Nathalie

11/28/2020

Supergott! Råkade köpa stekfläsk och färsk torskfilé istället, men blev jättegott! Körde även fryst, hackad persilja, vilket också var gott. Erik Lallerstedts aioli var mums! Extra mycket smör (tog Bregott när smöret i flaskan tog slut) i potatisen gjorde det ännu godare, annars kändes det som potatismos, men smöret är guld!

Birgitta

7/8/2020

Riktigt gott !

Testa liknande recept