Salsiccia bolognese
Nog för att man aldrig tröttnar på en klassisk köttfärssås, men har du testat att göra en uppdaterad variant på salsicciafärs? En mustig och god salsiccia bolognese med smak av färsk rosmarin och vitlök är lika lyxigt som enkelt att laga!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
4 msk olivolja
500 g fyllning från färsk salsicciakorv eller salsicciafärs
2 dl rött vin
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 lagerblad
1 msk hackad rosmarin
300 g spaghetti
salt
svartpeppar
Till servering
riven parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smarrigt! Kommer att göra detta recept fler gånger.
Johan
2024-01-22Hade i hälften Chorizo för att få lite mer smak, blev supergott. Använde mig av ICAs färska korvar. Rekommenderar!!
Madeleine
2023-04-25Gjorde med färsk salsiccia-färs = gott… MEN det smakar verkligen JÄTTEmycket rosmarin, nästa gång jag ska laga detta kommer jag ta max 1 tsk.
Anna
2023-03-21