Salsiccia bolognese

37
18
Salsiccia bolognese

Nog för att man aldrig tröttnar på en klassisk köttfärssås, men har du testat att göra en uppdaterad variant på salsicciafärs? En mustig och god salsiccia bolognese med smak av färsk rosmarin och vitlök är lika lyxigt som enkelt att laga!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Salsiccia bolognese

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
4 msk olivolja
500 g fryst salsicciafärs eller fyllning från salsicciakorv
2 dl rött vin
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 lagerblad
1 msk hackad rosmarin
300 g spaghetti
salt
svartpeppar

Till servering

riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Elisabet

2022-05-07

Jag har lagat det här receptet två gånger med Scans frysta salcicciafärs och tyckte att det smakade gott! Jag tror säkert att det blir ännu godare med färsk färs (vilket det ofta är), men håller inte alls med om vad många andra har skrivit om den frysta färsen.

Gustaf

2022-05-01

Mycket gott och smakrikt! Barnen älskar det också. Har lagat det vid flera tillfällen och bara använt färsk salsiccafärs. Känner verkligen inte av det som andra beskriver från den frysta färsen.

Ida

2022-03-30

Riktigt äcklig fryst färs. Jag gillar kött men den här stinker och smakar gris på ett otäckt sätt. Slängde alltihop.