Salsiccia bolognese

Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat
20
Salsiccia bolognese

Nog för att man aldrig tröttnar på en klassisk köttfärssås, men har du testat att göra en uppdaterad variant på salsicciafärs? En mustig och god salsiccia bolognese med smak av färsk rosmarin och vitlök är lika lyxigt som enkelt att laga!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Salsiccia bolognese

Ingredienser

4 portioner
2   schalottenlökar
1   selleristjälk
2 msk  tomatpuré
4 msk  olivolja
500 g  fryst salsicciafärs eller fyllning från salsicciakorv
2 dl  rött vin
1   burk hela tomater (à 400 g)
1   lagerblad
1 msk  hackad rosmarin
300 g  spaghetti
salt
svartpeppar

Till servering

riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde med färsk salsiccia-färs = gott… MEN det smakar verkligen JÄTTEmycket rosmarin, nästa gång jag ska laga detta kommer jag ta max 1 tsk.

Anna

2023-03-21

Mycket godare med färsk Salsiccia ....Rekommenderas!!

Christina

2022-09-11

Jag har lagat det här receptet två gånger med Scans frysta salcicciafärs och tyckte att det smakade gott! Jag tror säkert att det blir ännu godare med färsk färs (vilket det ofta är), men håller inte alls med om vad många andra har skrivit om den frysta färsen.

Elisabet

2022-05-07

Testa liknande recept

Bolognese med kycklinglever
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti bolognese
Betyg 3.8 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti bolognese med rosmarin
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bolognese till många
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grön pasta bolognese
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig salsiccia med ruccola och paprika
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga