Salsiccia bolognese

Betyg 4.1 av 5.
69 personer har röstat
22
Salsiccia bolognese

Nog för att man aldrig tröttnar på en klassisk köttfärssås, men har du testat att göra en uppdaterad variant på salsicciafärs? En mustig och god salsiccia bolognese med smak av färsk rosmarin och vitlök är lika lyxigt som enkelt att laga!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Salsiccia bolognese

Ingredienser

4 portioner
2   schalottenlökar
1   selleristjälk
2 msk  tomatpuré
4 msk  olivolja
500 g  fyllning från färsk salsicciakorv eller salsicciafärs
2 dl  rött vin
1   burk hela tomater (à 400 g)
1   lagerblad
1 msk  hackad rosmarin
300 g  spaghetti
salt
svartpeppar

Till servering

riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
69 personer har röstat

Kommentarer

Smarrigt! Kommer att göra detta recept fler gånger.

Johan

2024-01-22

Hade i hälften Chorizo för att få lite mer smak, blev supergott. Använde mig av ICAs färska korvar. Rekommenderar!!

Madeleine

2023-04-25

Gjorde med färsk salsiccia-färs = gott… MEN det smakar verkligen JÄTTEmycket rosmarin, nästa gång jag ska laga detta kommer jag ta max 1 tsk.

Anna

2023-03-21

Testa liknande recept

Köttbullar i tomatsås med spaghetti
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsicciapasta
Betyg 4.6 av 5.
126 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorv med stuvade makaroner
Betyg 4.3 av 5.
100 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorvsgryta
Betyg 3.8 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig korvstroganoff
Betyg 4.2 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat
Betyg 3.9 av 5.
267 personer har röstat
Under 45 min att tillaga