Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtkrutonger med rosmarin

Gör dina egna krutonger av överblivet ljust bröd. Att använda sig av rester är enkelt och bra för miljön. Smaksätt med dina favoritörter, eller här bara med färsk rosmarin. Dessa örtkrutonger är superba till sallader av olika slag, eller som tillbehör på ostbrickan.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop olja, vitlök, salt och peppar i en bunke.
  3. Blanda vitlöksoljan med brödskivorna. Lägg dem sedan på en bakpappersklädd plåt.
  4. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och strö över rosmarinen. Ställ in ytterligare ca 5 minuter eller tills krutongerna är gyllene.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 liten baguette i tunna skivor
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 667 kJ / 159 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept