Spaghetti med svamp och rotfruktssås
Spaghetti med svamp- och rotfruktssås är ett gott vegetariskt alternativ till köttfärssås. En smakrik grön bolognese med tomatsås och mustig vegetarisk ”färs” av rotselleri, lök, vitlök och massor av svamp. God till pasta med parmesan!
Ingredienser
4 portioner
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
ca 300 g rotselleri
250 g kastanjechampinjoner eller champinjoner
4 msk olivolja
4 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
ca 400 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl vatten
salt
svartpeppar
4 port spaghetti
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2008 KJ / 479 kCal
Fett15 g
Salt1.7 g
Kolhydrater68 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tror jag hade för mycket rotselleri vilket tog över för mycket i smaken, ska göra nytt försök
Birgitta
2024-03-23Så otroligt gott! Passar även till fest med ett gott rödvin!
Elin
2023-07-28Toppa gärna med lite mozzarella! Så gott!
Anna
2021-10-17