Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spaghetti med svamp och rotfruktssås

Spaghetti med svamp- och rotfruktssås är ett gott vegetariskt alternativ till köttfärssås. En smakrik grön bolognese med tomatsås och mustig vegetarisk ”färs” av rotselleri, lök, vitlök och massor av svamp. God till pasta med parmesan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök, morötter och rotselleri. Skär det och svampen i grova bitar. Mixa allt i omgångar i en matberedare till en grov smet.
  2. Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt tomatkross, buljongtärningar och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera spaghettin med svamp- och rotfruktssås.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • ca 300 g rotselleri
  • 250 g kastanjechampinjoner eller champinjoner
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 lagerblad
  • ca 400 g krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 4 port spaghetti
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2008 kJ / 479 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer