Spaghetti med svamp och rotfruktssås

74
6 Klimatsmart
Spaghetti med svamp och rotfruktssås

Spaghetti med svamp- och rotfruktssås är ett gott vegetariskt alternativ till köttfärssås. En smakrik grön bolognese med tomatsås och mustig vegetarisk ”färs” av rotselleri, lök, vitlök och massor av svamp. God till pasta med parmesan!

Spaghetti med svamp och rotfruktssås

Ingredienser

4 portioner
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
ca 300 g rotselleri
250 g kastanjechampinjoner eller champinjoner
4 msk olivolja
4 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
ca 400 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl vatten
salt och svartpeppar
4 port spaghetti

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Anna

2021-10-17

Toppa gärna med lite mozzarella! Så gott!

Peder

2021-09-26

Varför behöver man kött?? Det här blev bättre å nyttigare

Ann-louise

2021-09-22

Den blev superduper god!

Näringsvärde per portion

Energi 2008 KJ / 479 kCal
Fett 15 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 68 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden