Ädelostsås

17
5
Ädelostsås

Ädelostsås är ett säkert kort som dessutom går fort att koka ihop. Denna krämiga och släta sås görs med några få ingredienser; schalottenlök, crème fraiche, mjölk och ädelost. Enkel, smakrik och passar till allt från pasta till en god köttbit.

Ädelostsås

Ingredienser

4 portioner
1 schalottenlök
1 tsk smör
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
140 g ädelost
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg men innhåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Nina

2021-04-17

Såsen skar sig när jag hällde i mjölken. Som tur var upptäckte jag det innan jag tillsatte osten. Jag smälte istället osten i 2 dl vispgrädde och kryddade med svartpeppar. Det räckte till 2 personer.

Janne

2021-01-15

Blir den för lös, så kan man alltid reda pyttelite med maizena.

Annelie

2020-12-04

Väldigt enkel att göra och smaken blev perfekt. Alla i familjen gillade den till pasta och grönkål. Blev dock lite för lös. Lite mindre mjölk kanske. Och inte mixa för mycket.

Näringsvärde per portion

Energi 1508 KJ / 360 kCal
Fett 32 g
Salt 1 g
Kolhydrater 7 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden