Ädelostsås
Ädelostsås är ett säkert kort som dessutom går fort att koka ihop. Denna krämiga och släta sås görs med några få ingredienser; schalottenlök, crème fraiche, mjölk och ädelost. Enkel, smakrik och passar till allt från pasta till en god köttbit.
Ingredienser
4 portioner
1 schalottenlök
1 tsk smör
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
140 g ädelost
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 360 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein12 g
Kommentarer
Såsen skar sig när jag hällde i mjölken. Som tur var upptäckte jag det innan jag tillsatte osten. Jag smälte istället osten i 2 dl vispgrädde och kryddade med svartpeppar. Det räckte till 2 personer.
Nina
2021-04-17Blir den för lös, så kan man alltid reda pyttelite med maizena.
Janne
2021-01-15Väldigt enkel att göra och smaken blev perfekt. Alla i familjen gillade den till pasta och grönkål. Blev dock lite för lös. Lite mindre mjölk kanske. Och inte mixa för mycket.
Annelie
2020-12-04