Lammstek med rosmarin- och tomatsky

12
1
Lammstek med rosmarin- och tomatsky

Letar du efter ett recept på lammstek till påsk? Då har du hittat rätt. Denna saftiga och smakrika lammstek serveras med en mustig och sötsyrlig sky med smak av tomat och rosmarin. Festligt och supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Lammstek med rosmarin- och tomatsky

Ingredienser

4-6

Rosmarin- och tomatsky

4 tomater
1/2 msk olivolja
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
25 g smör
1 msk tomatpuré
3 msk honung
2 msk rödvinsvinäger
1 dl grovhackad rosmarin
5 dl rött vin
5 dl vatten
1 1/2 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse

Lammstek

ca 1 kg benfri lammstek
finrivet skal av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk skal)
1/2 dl finhackad timjan
1/2 dl finhackad rosmarin
3 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk olivolja (till stekning)
2 msk smör (till stekning)

Serveringsförslag

bönor i senapsmajonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Fredrik

2020-04-10

Gott och enkelt att tillaga. Kanske onödigt lång tid för tomaterna i ugnen.