Lammstek med rosmarin- och tomatsky
Letar du efter ett recept på lammstek till påsk? Då har du hittat rätt. Denna saftiga och smakrika lammstek serveras med en mustig och sötsyrlig sky med smak av tomat och rosmarin. Festligt och supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
Rosmarin- och tomatsky
4 tomater
1/2 msk olivolja
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
25 g smör
1 msk tomatpuré
3 msk honung
2 msk rödvinsvinäger
1 dl grovhackad rosmarin
5 dl rött vin
5 dl vatten
1 1/2 msk konc kalvfond
1 msk majsstärkelse
Lammstek
ca 1 kg benfri lammstek
finrivet skal av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk skal)
1/2 dl finhackad timjan
1/2 dl finhackad rosmarin
3 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk olivolja (till stekning)
2 msk smör (till stekning)
Serveringsförslag
bönor i senapsmajonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska tomaterna ha lock över sig? Min sky kokade bort.
Björn
2023-04-08Gjorde alla ”fel”. Hade bara färsk rosmarin till steken, såsen fick torkad. Hade inget vin så det blev mer vatten och en skvätt grädde. Det blev rackans gott ändå.
Maria
2022-12-14Gott och enkelt att tillaga. Kanske onödigt lång tid för tomaterna i ugnen.
Fredrik
2020-04-10