Lammstek med rosmarin- och tomatsky

11
1
Lammstek med rosmarin- och tomatsky

Letar du efter ett recept på lammstek till påsk? Då har du hittat rätt. Denna saftiga och smakrika lammstek serveras med en mustig och sötsyrlig sky med smak av tomat och rosmarin. Festligt och supergott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Lammstek med rosmarin- och tomatsky

Ingredienser

4-6

Rosmarin- och tomatsky

4
tomater
1/2 msk
olivolja
1 tsk
strösocker
1/2 tsk
salt
4
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
25 g
smör
1 msk
tomatpuré
3 msk
honung
2 msk
rödvinsvinäger
1 dl
grovhackad rosmarin
5 dl
rött vin
5 dl
vatten
1 1/2 msk
konc kalvfond
1 msk
majsstärkelse

Lammstek

ca 1 kg
benfri lammstek
finrivet skal av 1
citron (1 citron motsvarar 2 msk skal)
1/2 dl
finhackad timjan
1/2 dl
finhackad rosmarin
3
finhackade vitlöksklyftor
2 tsk
salt
2 msk
olivolja
1 msk
olivolja (till stekning)
2 msk
smör (till stekning)

Serveringsförslag

bönor i senapsmajonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Fredrik

2020-04-10

Gott och enkelt att tillaga. Kanske onödigt lång tid för tomaterna i ugnen.

Testa liknande recept