Tomatsås med örter

Gör ett storkok tomatsås på färska tomater! Denna tomatsås får smak av rosmarin och timjan och passar perfekt att använda som till exempel pizzatopping eller bas i en pastasås, kanske köttfärssås eller ratatouille.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Ingredienser
8 portioner
1 kg färska tomater
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk rosmarin (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 msk hackad färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3/4 dl olivolja
3 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:05:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi454 KJ / 109 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
13 stSå god! Blev en liten överraskning när jag upptäckte att jag hackat ner Chokladmynta istället för Rosmarin!😄 Men jag körde i lite Rosmarin också. Blev en hit i smaken!
Nina
Gudars så gott det blev. Bra recept.
Therese
Hur länge håller sig såsen i kylskåp? Kan jag frysa ner efter våra stora tomat skörd?
Kerstin
Hej Kerstin! Såsen håller knappt en vecka i kylen men att frysa den är ju perfekt! Lycka till och grattis till skörden! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket