Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fläskkarré med ljummen tomatsallad

Grillad fläskkarré är den perfekta festmaten under sommaren. Detta recept på fläskkarré och ljummen tomatsallad är fräscht och lätt men samtidigt festligt. Servera fläskkarrén och salladen med friterade potatisklyftor.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär vitlöken i skivor eller bitar. Dela citronskalet i mindre bitar. Plocka rosmarinkvistarna. Skär små snitt i köttet och stick in vitlök, citronskal och rosmarin. Pensla skivorna med olivolja. Låt marinera i kylen i 6-8 timmar.
  3. Halvera 4 tomater (för 4 port) och lägg dem på en smord plåt. Strö över socker och salt.
  4. Skiva vitlöksklyftan fint. Fördela detta över tomaterna. Rosta långsamt i ugnen i ca 2 timmar. Låt svalna något.
  5. Skiva försiktigt upp de rostade tomaterna. Skär även de andra 2 tomaterna i skivor (för 4 port). Varva på ett fat och smaksätt med en liten skvätt olivolja och nymald svartpeppar. Finhacka schalottenlöken, strö över den.
  6. Grilla köttet på medelhet grill. Servera köttet med tomatsalladen och gärna med friterade potatisklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor fläskkarré (à ca 200 g)
Marinad
  • vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • skal av 1 citron
  • 1 dl olja
Ljummen tomatsallad
  • 6 tomater
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 1 schalottenlök
Lägg till i inköpslistan