Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat salsicciapasta, filodegspizza och kycklingsallad med fetaost på menyn.

Recept och styling Ylva Bergqvist Foto Mathias Nordgren
Tips: Alla våra söndagspreppar hittar du här!

Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Med Söndagspreppen vill vi underlätta i vardagspusslet, genom att hjälpa till att planera och effektivisera vardagsmaten och samtidigt inspirera till nya rätter.
 
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på buffe.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda. Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Tomatsås med örter till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 kg färska tomater
    2 schalottenlökar
    3 vitlöksklyftor
    3 msk tomatpuré
    1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
    1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
    ¾ dl olivolja
    1 tsk socker
    salt, svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skär ett kryss i botten av tomaterna. Skär bort roten. Koka tomaterna några minuter tills skalet lossnar. Dra bort skalet när tomaterna svalnat något. Mosa tomaterna lätt med händerna.
    2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den mjuk i hälften av oljan ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt tomatpurén och fräs lite till.
    3. Tillsätt tomaterna, örterna och resten av olivoljan. Sjud sakta ca 25 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.

  • Ugnsrostade rödbetor till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 ½ kg rödbetor
    2 rödlökar
    1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
    1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
    3 msk olivolja
    3 msk flytande honung
    2 msk balsamvinäger
    salt, svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Skala och skiva rödlöken. Lägg rödbetor och lök på en plåt. Blanda med örter, olja, honung och vinäger. Salta och peppra. Rosta ca 50 minuter tills rödbetorna är mjuka och gärna lite karamelliserade.

  • Pocherad kyckling med örter till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    900 g kycklingfiléer
    1 liter vatten
    1 ½ dl vitt vin
    3 msk konc kycklingfond
    1 tsk salt
    1 lagerblad
    1 msk hackad färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
    1 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka upp alla ingredienser utom kycklingen i en kastrull. Lägg i kycklingen och lägg på lock, sänk värmen och sjud kycklingen på svag värme i 10 minuter. Dra av från värmen och låt stå 5 minuter. Kontrollera att kycklingen har en innertemp på 72°C, annars kokar du upp den igen. Låt svalna. Lägg in kycklingen och buljongen i kylen när buljongen är helt kall.

  • Rostad frömix till 2 måltider till 4 personer

    INGREDIENSER
    4 msk pumpafrön
    4 msk sesamfrön
    1 tsk kumminfrön
    1 tsk fänkålsfrön
    1 tsk malen koriander
    ½–1 tsk chiliflakes
    ¾ tsk flingsalt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Rosta frön och koriander i en torr stekpanna. Låt svalna och blanda med chili och salt. Förvara i en burk med tättslutande lock.

  • Kokt matvete till 2 måltider till 4 personer

    INGREDIENSER
    4 dl matvete
    2 msk konc buljong

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen med buljongen.

Laga det här

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer