Tjälknöl i saltlag med rödvin

Tjälknöl lagas länge i ugnen på låg värme och läggs sedan i salt lag med rödvin vilket gör köttet saftigt och gott. Det är även populär att laga på rostbiff eller fransyska, här har vi valt klassikern älgstek.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Gör så här
06:00:00
06:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi870 KJ / 209 kCal
Fett2 g
Salt7.13 g
Kolhydrater5 g
Protein37 g
Kommentarer
Tänkte göra på dovhjort, vilken temperatur blir bra på köttet då? /Tina
Kristina
2025-01-09Hej Kristina! Jag skulle säga samma temperatur! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-09Gjorde på högrev. Tog ut vid 64° och lät ligga i lagen ca 15 timmar. Blev jättegott!
Tove
2024-10-05Gå på innertemperatur 65 grader motsvarar minst 8 timmar i en varmluftsugn och önskas mer smak så låt steken ligga kvar i lagen den dubbla tiden.
Peter
2024-08-28