Älggryta med rötter

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
3
Älggryta med rötter

Ett smakrikt och matigt recept på köttgryta med älg och rötter. Du gör den mustiga grytan av bland annat trattkantareller, morötter och palsternacka. Servera gärna den härliga älggrytan med potatis!

Älggryta med rötter

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg älgkött med ben
2 msk margarin eller smör
1 1/2 gul lök
250 g trattkantareller
1 klyfta vitkål (à ca 350 g)
2 morötter
1 palsternacka
2 1/2 dl kött- eller viltbuljong (tärning eller fond + vatten)
6 kryddpepparkorn
6 svartpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk salt
1/2 knippa persilja till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt god! Ersatte trattkantareller med syltade gula kantareller, det blev toppen.

Lina

2024-01-13

Hur mycket morötter? De saknas i förteckningen, vi tar ett par stycken (ca 200g)

Gunnel

2011-11-07

Jag provade att byta ut kryddpeppar mot enbär och palsternackan mot rotselleri. Dessutom kryddade jag med tre msk ajvar, den starka sorten. Då jag är överkänslig för tomat har jag funnit att ajvar ger både smak och färg som kan ersätta tomat och ketchup.

Olav

2004-09-30

Testa liknande recept

Rotfruktsgratäng med älgskav
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skavgryta med enbär, äpple och trattkantareller
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jämtländsk viltgulasch
Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga