Älggryta med rötter
Ett smakrikt och matigt recept på köttgryta med älg och rötter. Du gör den mustiga grytan av bland annat trattkantareller, morötter och palsternacka. Servera gärna den härliga älggrytan med potatis!
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg älgkött med ben
2 msk margarin eller smör
1 1/2 gul lök
250 g trattkantareller
1 klyfta vitkål (à ca 350 g)
2 morötter
1 palsternacka
2 1/2 dl kött- eller viltbuljong (tärning eller fond + vatten)
6 kryddpepparkorn
6 svartpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk salt
1/2 knippa persilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt god! Ersatte trattkantareller med syltade gula kantareller, det blev toppen.
Lina
2024-01-13Hur mycket morötter? De saknas i förteckningen, vi tar ett par stycken (ca 200g)
Gunnel
2011-11-07Jag provade att byta ut kryddpeppar mot enbär och palsternackan mot rotselleri. Dessutom kryddade jag med tre msk ajvar, den starka sorten. Då jag är överkänslig för tomat har jag funnit att ajvar ger både smak och färg som kan ersätta tomat och ketchup.
Olav
2004-09-30