Älggryta med rötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Älggryta med rötter

Ett smakrikt och matigt recept på köttgryta med älg och rötter. Du gör den mustiga grytan av bland annat trattkantareller, morötter och palsternacka. Servera gärna den härliga älggrytan med potatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet Skär köttet i bitar. Hetta upp matfettet i en stekgryta. När det är ljusgult och slutat skumma läggs köttet ner i omgångar och brynes runt om. Ta upp köttet så länge.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Fräs lök och trattkantareller i grytan. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skär morötter och palsternacka i bitar. Låt rotsakerna fräsa med lök och svamp någon min.
  3. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll över buljongen. Krydda och låt grytan småputtra under lock ca 45 min. Smaka av med salt. Strössla rikligt med hackad persilja över.
  4. Servera grytan med kokt potatis och ett lantbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg älgkött med ben
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1 1/2 gul lök
  • 250 g trattkantareller
  • 1 klyfta vitkål (à ca 350 g)
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 1/2 dl kött- eller viltbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 6 kryddpepparkorn
  • 6 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1/2 knippa persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan