Ett smakrikt och matigt recept på köttgryta med älg och rötter. Du gör den mustiga grytan av bland annat trattkantareller, morötter och palsternacka. Servera gärna den härliga älggrytan med potatis!
Ingredienser
4 portioner
1 1/2
kg
älgkött med ben
2
msk
margarin eller smör
1 1/2
gul lök
250
g
trattkantareller
1
klyfta vitkål (à ca 350 g)
2
morötter
1
palsternacka
2 1/2
dl
kött- eller viltbuljong (tärning eller fond + vatten)
6
kryddpepparkorn
6
svartpepparkorn
1
lagerblad
1
tsk
salt
1/2
knippa persilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
8
2 st
Kommentarer
Gunnel
2011-11-07
Hur mycket morötter? De saknas i förteckningen, vi tar ett par stycken (ca 200g)
Olav
2004-09-30
Jag provade att byta ut kryddpeppar mot enbär och palsternackan mot rotselleri. Dessutom kryddade jag med tre msk ajvar, den starka sorten.
Då jag är överkänslig för tomat har jag funnit att ajvar ger både smak och färg som kan ersätta tomat och ketchup.
Kommentarer
Gunnel
2011-11-07Hur mycket morötter? De saknas i förteckningen, vi tar ett par stycken (ca 200g)
Olav
2004-09-30Jag provade att byta ut kryddpeppar mot enbär och palsternackan mot rotselleri. Dessutom kryddade jag med tre msk ajvar, den starka sorten. Då jag är överkänslig för tomat har jag funnit att ajvar ger både smak och färg som kan ersätta tomat och ketchup.