Älggryta med rötter

8
2
Älggryta med rötter

Ett smakrikt och matigt recept på köttgryta med älg och rötter. Du gör den mustiga grytan av bland annat trattkantareller, morötter och palsternacka. Servera gärna den härliga älggrytan med potatis!

Älggryta med rötter

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg älgkött med ben
2 msk margarin eller smör
1 1/2 gul lök
250 g trattkantareller
1 klyfta vitkål (à ca 350 g)
2 morötter
1 palsternacka
2 1/2 dl kött- eller viltbuljong (tärning eller fond + vatten)
6 kryddpepparkorn
6 svartpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk salt
1/2 knippa persilja till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Gunnel

2011-11-07

Hur mycket morötter? De saknas i förteckningen, vi tar ett par stycken (ca 200g)

Olav

2004-09-30

Jag provade att byta ut kryddpeppar mot enbär och palsternackan mot rotselleri. Dessutom kryddade jag med tre msk ajvar, den starka sorten. Då jag är överkänslig för tomat har jag funnit att ajvar ger både smak och färg som kan ersätta tomat och ketchup.