Söndagsstek med gräddsås
Söndagen är en tid för reflektion och varma familjemiddagar. Vad är då bättre än att kärleksfullt pyssla om en stek under dagen som ni sen avnjuter tillsammans under kvällen? Steken sköter sig själv i ugnen och serveras tillsammans med en härlig gräddsås, pressgurka och kokta grönsaker.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
4 morötter
ca 1 kg picnicbog (gärna rapsgris)
1 msk smör
salt
svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
15 hela svartpepparkorn
7 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 dl vispgrädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk soja
1 tsk majsstärkelse
Till servering
kokt potatis
inlagd gurka (pressgurka)
gelé
kokta grönsaker
huvudsallad
persilja (till garnering)
Gör så här
Receptet är för 4 port eller 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2931 KJ / 701 kCal
Fett42 g
Salt2.2 g
Kolhydrater36 g
Protein42 g
Kommentarer
Mycket uppskattad söndagsrätt!
Carl-fredrik
2022-09-25Det här receptet är så gott! Kör det i min tryckkokare i 50 minuter och voilà, en perfekt stek!
Pauline
2022-08-29Enkelt recept och supergott. Hela familjen älskade det och treåringen åt tre portioner.
Cecilia
2022-04-07